Urbanisme

Figueres impulsa la rehabilitació d’edificis

L’Ajuntament destina 300.000 euros a subvencions d’aquestes obres

L’Ajuntament de Figueres ha obert –fins al 23 de gener– el termini per sol·licitar subvencions per fer reformes en edificis: són subvencionables les obres de rehabilitació i les supressions de barreres arquitectòniques que estiguin en curs d’execució des de l’1 de gener del 2020 al 30 de setembre del 2021. S’hi destinarà un import de 300.000 euros, de què la meitat seran per subvencionar rehabilitacions i l’altra meitat per suprimir barreres arquitectòniques. En els tipus de treballs que es vol facilitar amb aquest dispositiu, es contemplen la restauració i rehabilitació de façanes, la rehabilitació i millora de cobertes, la correcció de patologies estructurals i la supressió de barreres arquitectòniques amb adequació de l’itinerari i a la instal·lació d’ascensors.

Segons informa l’Ajuntament, aquestes finalitats es fonamenten en l’interès de posar al dia un parc immobiliari envellit per tal d’aturar el cicle de degradació i abandó, i les conseqüents problemàtiques de pèrdua de qualitat i de seguretat de l’espai públic i de malbaratament de la capacitat residencial al sòl ja consolidat urbanísticament. També s’hi afegeix l’objectiu de mantenir el patrimoni arquitectònic. “Són subvencions necessàries per millorar i embellir els edificis de la ciutat. És important que tinguin caràcter retroactiu i volen ser una ajuda a l’aposta dels privats a la millora de la ciutat”, explica el regidor d’Urbanisme, Xavier Amiel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona