Urbanisme

No hi haurà recurs a la sentència del complex Hard Rock

El govern ha anunciat que esmenarà el pla director urbanístic per ajustar-se als requeriments judicials

El govern va anunciar ahir que té previst esmenar el pla director urbanístic (PDU) dels terrenys on s’ha de construir el centre recreatiu i turístic (CRT) de la multinacional Hard Rock a Vila-seca i Salou per ajustar-lo a la sentència dictada pel TSJC, que el declara parcialment nul, i no presentarà un recurs de cassació davant del Tribunal Suprem, com va anunciar quan es va conèixer la sentència, a final de setembre. El conseller de Territori i Sostenibilitat en funcions, Damià Calvet, va comparèixer ahir, juntament amb el vicepresident del govern amb funcions de president, Pere Aragonès, davant de la comissió de Territori del Parlament per informar sobre els acords amb Hard Rock i donar resposta als dubtes dels grups de l’oposició sobre el contracte de compravenda i sobre el risc que assumirà l’Incasòl.

El vicepresident i el conseller van insistir que l’operació de compra dels terrenys per part de l’Incasòl a Critèria, el hòlding d’inversions de La Caixa, i la posterior venda a Hard Rock no suposaran cap despesa de diner públic i que es tracta d’una operació “cent per cent transparent”, en paraules de Pere Aragonès, que va assegurar que fins al 15 de desembre, que és quan s’ha de materialitzar l’operació, es renegociaran clàusules del contracte de compravenda dels terrenys. “El govern català ha augmentat i enfortirà totes les precaucions i les garanties per assegurar la viabilitat i la solidesa del projecte”, va dir el vicepresident que va remarcar: “Un projecte que genera milers de llocs de treball no podem llençar-lo a les escombraries.” En la mateixa línia, Calvet va mantenir que el projecte de Hard Rock “és més necessari que mai” per a la reactivació econòmica post-Covid-19 “perquè oferirà noves oportunitats per a les persones del Camp de Tarragona i de la resta del país, generarà nous negocis per a les empreses grans, mitjanes i petites i servirà per adequar infraestructures i serveis, sempre amb un respecte escrupolós per l’entorn”. El conseller de Territori en funcions va minimitzar els efectes de la sentència del TSJC sobre el projecte.“El PDU està vigent, només cal reubicar els espais lliures i equipaments del sector 1”, que, segons la sentència, estan situats en zona de risc químic.

LES FRASES

Un projecte que genera milers de llocs de treball no podem llençar-lo a les escombraries
Pere Aragonès
vicepresident del Govern amb funcions de president
Es PDU està vigent, només cal reubicar espais lliures i equipaments del sector 1
Damià Calvet
conseller de Territori i Sostenibilitat en funcions


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona