Urbanisme

Santa Cristina aborda la reforma a la plaça Baldiri Reixac

L’obra arrenca amb la criticada tala de la majoria de castanyers, amb una malura

Els substituiran per til·lers

Les obres de reforma de la plaça Baldiri Reixac, a Santa Cristina, han començat amb la tala de la major part de la vintena de castanyers que hi havia al perímetre, plantats en la dècada dels 50. L’eliminació dels arbres, dels quals es preveu conservar només tres exemplars, als extrems de la plaça, ha suscitat crítiques. Des del govern local han argumentat que els arbres que es talen estaven “malalts i alguns, morts”, i defensen que seran substituïts per una vintena de til·lers, tot i que de dimensions més reduïdes.

Polèmica per l’arbrat a banda, el conjunt de la reforma que es completarà en les pròximes setmanes, amb un pressupost de 60.000 euros, comportarà l’arranjament del paviment de l’espai públic amb sauló compactat, l’ampliació i canvi d’ubicació de la zona de jocs infantils –on alguns veïns reclamen que no se situï a tocar del carrer Teulera–, i el reforç de l’enjardinament al voltant de la font central i a la banda de la calçada, com també la creació d’una zona de wifi lliure i gratuïta. “Volem que torni a ser un punt de referència i trobada per a tots els cristinencs”, ha recordat el segon tinent d’alcalde i responsable de l’àrea d’Obra Pública, Jaume Quintana, que duia la reforma en el programa de JxCat i que defensa la importància de la plaça com a eix vertebrador de tot el municipi.

Un piano nou i altres millores a l’Espai Ridaura

Entre les inversions aprovades pel nou equip de govern, a més de la reforma, aquest cap de setmana també han estrenat el nou piano per a l’Espai Ridaura i l’escola municipal de música, amb un recital del director del centre i pianista Cláudio Suzin. L’equipament té noves cortines a l’escenari i s’hi preveuen altres millores imminents, com ara un nou terra (neteja i impermeabilització) i el canvi del motor de les grades retràctils.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona