Urbanisme

L’Incasòl farà una seixantena de pisos de lloguer a Blanes

L’empresa pública construirà habitatges a un preu assequible per a persones en situació de vulnerabilitat

L’Ajuntament ha proposat terrenys del pla parcial Costa Brava com a emplaçament

L’Institut Català del Sòl (Incasòl) construirà una promoció d’una seixantena de pisos de lloguer per a persones en situació de vulnerabilitat. Així ho han fet saber els seus responsables de projectes a l’equip de govern de Blanes (ERC i En Comú Podem). Demà passat, responsables de l’empresa pública visitaran Blanes i estudiaran els emplaçaments que els ofereix l’Ajuntament.

La regidora d’Urbanisme de Blanes, Rosa Aladern (En Comú Podem), assenyala que l’Incasòl ha descartat les dues accions incloses en un conveni amb l’anterior equip de govern: els habitatges de protecció social al barri de Valldolig i els pisos per a joves a Can Borell. “Diuen que ja no fan habitatges de protecció social. Ara, el que fan és habitatges de lloguer assequible.”

L’Incasòl i l’Ajuntament treballen, ara, per veure on es podrien construir aquests pisos de lloguer, que serien al centre del poble. “És un lloguer per a aquelles persones que passen un moment a la vida en què necessiten ajuda. És per un període d’un o dos anys [...] Solen ser pisos d’uns 60 metres quadrats i de dues habitacions dobles”, detalla Aladern.

Una de les localitzacions proposades pel consistori són terrenys del pla parcial Costa Brava, on hi ha a prop l’escola Sa Forcanera i l’empresa Peixos Ros i s’està construint un supermercat Consum –a mitjà termini, s’hi instal·larà el Decathlon, també. “Volen que els pisos de lloguer assequible no siguin acotats a cap segment i puguin ser per a gent de totes les edats.”

Els pisos de Valldolig i de Can Borell s’havien d’executar en el marc del pla d’habitatge (2012-2017), però no ha reeixit, igual que les gestions perquè els habitatges per a mestres de l’antiga escola Carl Faust es destinin a casos d’urgència, tot i que es va aprovació una moció al ple el febrer del 2016.

Habitatge col·laboratiu

D’altra banda, l’Ajuntament ha fet saber a l’Incasòl l’interès perquè el municipi tingui un edifici d’habitatge col·laboratiu (cohousing en anglès), un tipus d’edificació a un preu assequible que va a càrrec dels residents que, a canvi, comparteixen serveis i hi poden estar molts anys. L’Incasòl, explica Aladern, disposa de finançament a cost zero per a aquest tipus d’habitatges, i l’Ajuntament està disposat a cedir terrenys si sorgeixen iniciatives.

LA DATA

16.10.19
Els representants
de l’Incasòl visitaran els terrenys de Blanes on podrien construir els pisos de lloguer.

La comissaria de la policia local, “el més important”

La regidora d’Urbanisme de Blanes, Rosa Aladern, ha explicat que confia que els projectes urbanístics des d’ara i fins al 2023 avancin considerablement. La comissaria de la policia local és “és el més important”: “Hauríem de començar per aquesta obra”, ha dit. L’edifici serà construït en uns terrenys al pla parcial Costa Brava, a tocar de l’escola Sa Forcanera. “Serà en una parcel·la a l’altra banda de Peixos Ros i amb un accés propi.” El projecte de l’obra podria valdre uns 200.000 euros.

La intenció de l’equip de govern, d’ERC i els comuns, és consensuar els seus plans amb l’oposició (PSC, Junts i Ciutadans). Els projectes seran presentats en el ple ordinari, a finals de mes. Aladern esmenta altres projectes que volen executar, com ara la renovació de la carretera d’accés al barri de Valldolig, l’avinguda Vila de Madrid, un pla de solidificació de talussos –començant pel de Padrets– i el parc Onze de Setembre. Sobre aquesta última obra, ja està adjudicat el projecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona