Urbanisme

1.052 veïns s’oposen a un nou polígon al Penedès

El projecte, aprovat el mes d’agost, ha impulsat un moviment favorable a la creació d’una regió agroalimentària

Un total de 1.052 veïns del Penedès, a més d’un grup d’entitats i ajuntaments (Vilafranca del Penedès, Olesa de Bonesvalls, Gelida, Sant Cugat Sesgarrigues, Pacs i Font-rubí) han presentat al·legacions per demanar a la Generalitat que aturi el pla director per a la construcció d’un polígon logístic al Penedès. En concret, es tracta d’una zona industrial que afectaria els municipis de l’Arboç, Castellet i la Gornal i Castellví de la Marca, en una zona actualment vinícola coneguda com a Sant Marçal-Cal Vies.

La sol·licitud dels veïns respon a una campanya de l’agrupació SOS Penedès, que aglutina entitats ecologistes i de defensa del Penedès (Geven, Gepec, les plataformes Provegueria del Penedès i No Fem el CIM, Ecologistes de Catalunya, Bosc Verd i el CEPVi), que proposa la creació d’una regió agroalimentària al Penedès com a alternativa a la industrialització. La voluntat de la plataforma és que el pla territorial del Penedès prevegi la situació d’emergència climàtica i la realitat econòmica i social com a pilars per definir els usos del sòl. L’entitat continua recollint signatures i presentant mocions a favor del projecte alternatiu.

Tot va començar a Castellet

El projecte d’industrialització de la zona de Sant Marçal-Cal Vies comença amb l’aprovació del Pla d’Ordenació Urbana (POUM) de Castellet i la Gornal, el 2004, que requalifica Sant Marçal com a zona d’ús industrial. El pla queda aturat perquè l’Arboç té un petit nucli dins la zona afectada i la Generalitat demana un acord dels dos municipis. Però el 2009 l’Arboç aprova la requalificació de la zona com a industrial en el nou POUM, amb un informe tècnic que demana que els camions no passin pel seu nucli. Com que els municipis són de demarcacions diferents, el projecte s’aprova l’estiu del 2019 mitjançant un pla director de la Generalitat, al qual s’ha sumat Castellví de la Marca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona