Urbanisme

Retiren el projecte del parc d’art a la punta d’en Pau, a s’Agaró, per poder-lo refer

Els promotors aturen els plans inicials d’incloure-hi restauració, abans no els els tombessin tots els grups al ple

El govern demana informes per blindar el terreny

La propietat de la punta d’en Pau –la pineda privilegiada de s’Agaró que es va salvar de la urbanització a l’extrem més oriental de la badia de Sant Pol, amb 14.600 metres quadrats de sòl– ha retirat el projecte per instal·lar-hi un parc d’escultures amb serveis de restauració situats en mòduls o petites construccions temporals. En el ple de dimecres a la tarda, tots els grups municipals –govern i oposició– hi haurien votat en contra. Però d’aquesta manera, esperen poder-lo refer i rebaixar abans de topar amb l’oposició frontal del consistori.

Al ple, JxCat volia presentar una moció per requalificar la parcel·la com a espai lliure, encaminat a l’expropiació forçosa, però el seu portaveu, Joan Giraut, va acceptar retirar-la igual com ha passat amb el projecte. L’exalcalde, però, va apostar per l’ús públic, i va aventurar que si l’expropiació de punta Prima –amb una mica més de superfície– es va acordar, en contenciós, per uns 34.000 euros, a la punta d’en Pau “el valor encara seria inferior”.

Dels altres grups de l’oposició, Adrià Tauler (Som) i el no adscrit José Luis Villa van coincidir que falta informació.

Demanen informes

Des de l’executiu, la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Montse Rovira, va avançar que han demanat informes tècnics, que estudiaran tant la viabilitat de l’expropiació –que descartaven–, com les opcions per mantenir el terreny com a no urbanitzable i sense que la pineda s’alteri. També s’avaluaran les possibilitats que la propietat pot tenir per explotar-lo, ja que, a banda d’Urbanisme i Medi Ambient, està subjecte a les normatives de Costes o altres instàncies. L’alcalde, Maurici Jiménez, hi afegia ahir que han d’avaluar “tots els pros i contres”, i defensava que, encara que hi hagi hagut expropiacions poc lesives, com ara a punta Prima, n’hi ha hagut de més costoses per al municipi.

LA XIFRA

14.600
metres quadrats
fa la parcel·la de la punta d’en Pau, menys que els 20.000 de punta Prima, expropiada per 34.000 euros.

Villa formalitza l’adeu a Cs i el pas a no adscrit

El regidor José Luis Villa va oficialitzar al principi del ple que ha abandonat la militància a Ciutadans i que a partir d’aquell moment esdevenia edil no adscrit del consistori, després que el partit hagués declinat la possibilitat que defensés les sigles sense ser-ne membre. Villa, a més dels motius personals, va explicitar la incomoditat perquè Cs s’està “desviant massa cap a la dreta”, una ideologia que no comparteix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona