Urbanisme

L’Espai Cràter d’Olot vol endinsar els visitants a l’interior d’un volcà

Ho preveu la proposta de l’equip guanyador del concurs d’idees, Baena Casamor

El projecte està inspirat en elements típics del vulcanisme garrotxí

El futur centre d’interpretació dels volcans d’Olot, l’Espai Cràter, serà semisubterrani per suggerir als visitants que entren a l’interior d’una d’aquestes formacions geològiques i estarà inspirat en estructures volcàniques típiques del vulcanisme garrotxí. Són les principals característiques de la proposta de l’estudi Baena Casamor, que ha estat escollit d’entre tres finalistes per a la redacció dels projectes executius arquitectònic i museogràfic.

El jurat, integrat per representants del Col·legi d’Arquitectes, del Parc Natural de la Garrotxa i de l’Ajuntament, ha remarcat la funcionalitat de l’espai, ideat per a una rebuda agradable a les escoles, i amb espais d’ús comunitari per als ciutadans. A més, n’ha destacat la creació d’un auditori i un centre de documentació i una aula d’estudi. L’estructura de l’equipament és subterrània i permet l’accés a peu des del carrer Roser i Pintor Domenge amb una connexió transversal.

Des del punt de vista urbanístic, l’equip guanyador planteja una connexió i integració urbana que no hipoteca l’espai on se situa l’equipament. En concret, proposa que tant la coberta com la resta de l’espai esdevinguin una zona comunitària de la ciutat.

Baena Casamor ha desenvolupat projectes com la biblioteca Joan Maragall de Sant Gervasi (projecte guardonat amb el premi Ciutat de Barcelona i el premi Catalunya Construcció), el complex monumental de Sant Genís de Rocafort o el pavelló d’esports del Pla de Llacs d’Olot, entre altres. Els altres dos finalistes van ser Calderon Folch Studio-AV62 i Fuses-Viader.

LES XIFRES

3
equips
d’arquitectes van ser seleccionats en el concurs per a la redacció dels projectes arquitectònic i museístic.
42
persones,
la majoria d’entitats representatives, han participat en la definició de l’Espai Cràter.

Un fitxatge de renom per als continguts

L’Ajuntament d’Olot ha signat un conveni amb l’Institut de Ciències de la Terra Jaume Almera, integrat al CSIC-ICTJA. Un equip d’aquest institut s’encarregarà dels continguts científics de l’Espai Cràter. Estarà liderat per Joan Martí, un dels vulcanòlegs de referència en l’àmbit mundial, i Adelina Geyer, investigadora en vulcanologia del mateix centre, i hi col·laboraran també Xavier de Bolós i Llorenç Planagumà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona