Urbanisme

Exigeixen l’aturada de les obres a sa Guarda

SOS Costa Brava demana a les institucions que es defineixin

La plataforma SOS Costa Brava va demanar ahir, davant d’un dels establiments que el dissenyador Custo Dalmau té a Barcelona, l’aturada del pla urbanístic de sa Guarda, a Cadaqués. Aquest projecte, que, segons la portaveu del moviment ecologista, Marta Ball-llosera, afectaria el perfil urbanístic i faria perdre el “perfil urbà típic” de Cadaqués, inclou la construcció d’un hotel de luxe de 4.000 metres quadrats i 104 habitatges que ocuparien 10.000 metres quadrats. El lloc de la protesta respon al fet que el projecte l’està impulsant, entre d’altres, una empresa del mateix dissenyador i el seu germà.

Els ecologistes van situar-se davant de l’aparador de la botiga que Dalmau té al carrer del Pi, i van desplegar una bandera en què es podia llegir: “Per a la Unesco, patrimoni de la humanitat; per a en Custo, un destorb per al seu hotel”, alertant del perill que es destrueixin els murs de pedra seca que hi ha al terreny i que la Unesco va declarar patrimoni de la humanitat a finals de l’any passat. Ball-llosera va reclamar a Dalmau que “deixi d’especular urbanísticament i reinverteixi en el patrimoni natural, cultural i paisatgístic de la urbanització”.

SOS Costa Brava va demanar també a la Generalitat i a l’Ajuntament de Cadaqués que es defineixin aviat sobre el projecte i que “no amaguin el cap sota l’ala”, remarcant que “no té coherència que s’estigui destrossant el patrimoni natural i cultural” mentre la Generalitat encara està elaborant el pla director per definir si les obres es poden fer o no. Al mateix temps, van denunciar les irregularitats del pla urbanístic, que situa la urbanització en sectors amb pendents superiors al 20% i no disposa d’una connexió adequada del sistema de sanejament amb la resta del municipi i en van qüestionar la viabilitat econòmica.

D’altra banda, Xavier de Balaguer, portaveu de la junta de compensació del pla de sa Guarda, va explicar en declaracions a agència que Custo Dalmau no té cap responsabilitat ni és el promotor del projecte, i defensa la legalitat de les obres, emparant-se en el fet que el pla urbanístic de sa Guarda està aprovat i disposa dels permisos, i per tant el projecte no està afectat per la moratòria de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona