Urbanisme

Concentració per aturar les obres a sa Guarda, a Cadaqués

Els opositors consideren que l’àrea està afectada per la moratòria urbanística, mentre que segons l’alcalde els treballs poden continuar

Urbanisme ha requerit la documentació i revisa l’expedient

L’estira-i-arronsa entre els promotors del projecte urbanístic de sa Guarda a Cadaqués i les entitats de defensa del medi ambient que s’hi oposen va viure ahir un nou episodi amb una concentració de veïns per dificultar el pas de les màquines a la zona.

Un grup d’una desena d’opositors es va plantar ahir a l’entrada de la finca (com ja havien divendres), impedint el pas de les màquines que han començat els treballs d’urbanització dels futurs carrers. Les obres no es van poder reprendre ahir, i agents de la policia local i els Mossos d’Esquadra es van desplaçar al lloc dels fets.

Es revisa l’expedient

Des del primer moment en què es van iniciar aquests treballs a sa Guarda, la plataforma Sos Costa Brava va presentar una denúncia per irregularitats, i va demanar a Urbanisme i a l’Ajuntament que fessin aturar les obres.

En declaracions a l’Agència Catalana de Notícies, l’alcalde, Josep Lloret, explica que divendres al migdia l’Ajuntament va rebre un requeriment en què se’ls demanava la documentació del projecte, però “en cap cas es deia que s’aturessin les obres”. Fonts de la direcció d’Urbanisme confirmen que s’ha requerit a l’Ajuntament tota la documentació administrativa i tècnica que ara mateix s’està estudiant.

En l’estat actual, però, les obres en curs d’urbanització no es consideren afectades. En canvi, pels ecologistes les obres s’han d’aturar perquè l’àrea on s’està actuant està afectada per la moratòria que suspèn qualsevol edificació de terrenys amb pendents superiors al 20%, tant si tenen el planejament urbanístic aprovat –com és aquest cas concret de sa Guarda– com si estan en tràmit. Per aquest motiu, entre altres, les entitats que s’oposen al projecte consideren que la llicència de què disposen avui els promotors i que data del 2013 és nul·la de ple dret.

Ball de xifres pels habitatges projectats

El nombre d’habitatges projectats en la futura urbanització també és motiu de discrepància entre els promotors i els opositors. La promotora defensa que s’ha reduït a més de la meitat el nombre d’habitatges projectats inicialment (43). Els opositors afirmen que en l’expedient aprovat per l’Ajuntament i la Generalitat el nombre d’habitatges s’ha reduït només en un ja que en l’anterior projecte hi havia aprovat construir 105 cases sense cap hotel, i actualment en consten 104 distribuïdes en 44 parcel·les.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona