Urbanisme

Enderroc imminent de la Sala de Ball de la Devesa de Girona

Els operaris han enretirat material de la nau i han fet estudis del subsol

Una immobiliària lleidatana té previst construir-hi locals comercials als baixos i blocs de pisos

La mítica Sala de Ball de Girona està a punt de ser història. El grup Sorigué, un conglomerat d’empreses amb seu a Lleida, està gairebé preparat per dur-hi la maquinària pesant i enderrocar les instal·lacions de l’antic local de festes, juntament amb una altra nau, al costat, on abans hi havia una sabateria. Els operaris han enllestit els últims treballs, que són els previs a l’enderroc de la nau. Fa uns dies, les tasques es van centrar en l’estudi geològic del subsol per saber exactament en quin tipus de terreny s’haurà de fer la demolició. Els operaris també han acabat d’enretirar material que s’ha d’eliminar abans de l’enderroc. En principi, aquestes tasques per derruir-lo haurien d’haver començat entre els mesos de desembre i gener, però finalment s’han endarrerit uns dies.

L’Ajuntament de Girona ja fa temps que va concedir la llicència a l’empresa que ara és propietària de les dues naus per començar l’enderroc. Així doncs, ho pot fer en qualsevol moment. En aquest sentit, pel que fa a la preocupació d’alguns veïns per la possibilitat que els treballs entorpeixin la circulació a la zona, el regidor d’Urbanisme, Joan Alcalà, assegura que la vorera és prou ampla. Això ajudarà que les afectacions al carrer Riu Güell siguin les mínimes. A més de la vorera, la carretera té dos carrils de circulació i no es descarta que se n’hagi de fer servir un en algun moment del procés d’enderroc dels edificis. La intenció del grup Sorigué és que els treballs d’enderroc i construcció s’encavalquin en el temps, tot i que encara els falta la llicència municipal per aixecar els habitatges i els locals comercials.

Dels més moderns

Els antics tallers de Can Sarasa es van convertir fa dècades en un dels locals de ball més moderns de l’Estat. Hi van actuar grans orquestres i artistes de primera línia i hi van aprendre a ballar moltes generacions de gironins. Però la sala no va poder aguantar els canvis socials i finalment la Sala de Ball de la Devesa va haver de tancar el 31 de desembre del 2017.

LA DATA

31.12.17
La sala
va haver de tancar, ja que no va poder aguantar els canvis de la societat.

LA XIFRA

1.600
metres quadrats
fan aproximadament les dues naus de la Sala de Ball de la Devesa i la sabateria.

19 milions d’euros per fer 139 habitatges a Domeny

La que ja té llicència per començar les obres és Via Célere. La junta de govern local de Girona ha aprovat aquest febrer atorgar el permís perquè la immobiliària pugui iniciar la construcció de sis edificis plurifamiliars per a 139 habitatges i 146 places d’aparcament, 139 trasters i quatre locals al sector Pla de Baix de Domeny. L’obra té un pressupost de 18,7 milions d’euros i ja es pot començar a executar quan l’empresa vulgui. Per ara, les màquines no hi han entrat, tot i que ja fa una bona colla de mesos que la immobiliària hi va instal·lar una caseta prefabricada per fer-hi una mena de pis mostra i ensenyar el tipus de material que faran servir en el projecte d’habitatges projectat. Es tracta d’una parcel·la rectangular d’uns 17.000 metres quadrats situada enmig de quatre carrers: Roberto Bolaño Ávalos, Damià Escuder i Lladó, Bullidors i Font de la Teula. Aquests pisos estan situats just al costat dels d’Acciona, que aquest febrer també ha condicionat una caseta comercial. En aquest cas, la parcel·la fa uns 10.000 metres quadrats d’extensió i la constructora diu que hi farà “amplis” habitatges de dos, tres, i quatre dormitoris amb terrassa, fins a dos banys, trasters i places de garatge. Per ara, la immobiliària encara no té la llicència de l’Ajuntament de Girona per aixecar la construcció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona