Urbanisme

Reprenen les obres a l’antic Banc d’Espanya de Girona

És previst que s’hi faci un hotel de quatre estrelles i 84 habitacions

Els treballs s’allargaran fins a l’any 2020

Després que la crisi ho hagués aturés tot, els operaris tornen a l’antic Banc d’Espanya de Girona. Ho fan per construir-hi un hotel de quatre estrelles i 84 habitacions a la plaça Marquès de Camps. Aparentment des de fora sembla que no s’hi està treballant, però els obrers estan fent la tasca dins l’edifici. L’objectiu és que les obres acabin a mitjan 2020. “Esperem que sigui el millor hotel de quatre estrelles de Girona”, assegurava Albert Abad, gerent d’Arcadi Pla, en declaracions a Televisió de Girona, que ahir va avançar la notícia.

La constructora Arcadi Pla va adquirir l’edifici, que data del 1901, a través d’una subhasta que va fer l’Estat, un cop es va inaugurar la seu al carrer Vint de Juny. La compra va ser una operació conjunta d’Arcadi Pla amb l’empresa Contratas y Obras Empresa Constructora i van comprar l’edifici per un import de 4,7 milions d’euros el mes de maig de l’any 2003. Les obres de rehabilitació es van iniciar i van comportar la construcció d’una gran bastida que va permetre garantir la solidesa de la façana, una part a mantenir per la protecció que té l’immoble. Els treballs van permetre buidar del tot l’interior. Llavors, el projecte ja plantejava fer-hi un hotel, tot i que també es va estudiar la possibilitat de fer-hi apartaments i pisos de luxe, però la primera opció semblava la més encertada per a aquest immoble catalogat i protegit. Finalment, el 2012 l’empresa propietària de l’immoble va tapiar portes i finestres per evitar que se’n malmetés l’interior i les parts on ja s’havia actuat. “Ha estat un procés molt feixuc, ja que es van iniciar les obres el 2004, però ens va agafar la crisi i el 2009 vam haver de parar les obres”, assegura Albert Abad.

LA FRASE

Esperem que sigui el millor hotel de quatre estrelles de la ciutat de Girona
Albert Abad
gerent de la constructora Arcadi Pla

Just al davant d’un altre hotel

L’antic edifici de la Pegaso, on fins fa poc hi havia la ferreteria Berdala, a la carretera de Barcelona de Girona, també serà un nou hotel, que es preveu inaugurar el desembre de l’any que ve. La cadena hotelera BestPrice ha revelat finalment on situarà l’establiment de 52 habitacions i una superfície de 1.712 m² en què està prevista una inversió de 2 milions d’euros. Curiosament, aquest hotel està davant per davant del que s’està construint a l’antic Banc d’Espanya. Els treballs del BestPrice és previst que comencin durant el primer trimestre del 2019.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona