Urbanisme

Venda d’art per frenar l’urbanisme a Cadaqués

Una subhasta ha permès recollir 6.600 euros per a l’entitat SOS Costa Brava

A la galeria Patrick Domken de Cadaqués va tenir lloc diumenge una subhasta d’art en benefici de l’Associació Amics de la Natura de Cadaqués –entitat membre de SOS Costa Brava– per a la defensa del sector urbanitzable Sa Guarda, on s’estudia la construcció d’’una nova urbanització amb més de cent cases i un hotel. Prop d’un centenar de persones van assistir a l’esdeveniment, en què es van subhastar vint-i-una obres, de 75 euros fins a un màxim de 2.700 euros. En total s’han recaptat 6.610 euros amb obres que els artistes han cedit gratuïtament.

En un comunicat, Amics de la Natura de Cadaqués i la plataforma SOS Costa Brava agraeixen als artistes la seva col·laboració desinteressada amb la causa de la defensa del territori.

Els donatius recollits serviran per fer front a les despeses d’informes tècnics d’un arquitecte i un geògraf i per cobrir els serveis jurídics d’oposició en via administrativa al pla parcial del projecte urbanístic, a càrrec de l’advocat Eduard de Ribot.

L’objectiu d’Amics de la Natura és aconseguir la desclassificació de Sa Guarda i protegir la zona i el paisatge del sector. Segons l’entitat, el projecte podria incrementar la màxima cota edificada de Cadaqués 50 metres, destruir 17 km lineals de parets i travesseres de pedra seca, vuit barraques, cap a 2.300 oliveres, una seixantena d’alzines sureres i una mina d’aigua. Part dels diners es destinaran també a altres lluites urbanístiques de Sos Costa Brava en altres municipis del litoral.

Els artistes que han cedit obres seves per aquesta subhasta són: Emili Armengol, Laia Armengol, Javi Aznárez, Toni Azorín, Jordi Baró, Gustavo Carbó Berthold, Maya Cusell, Xavi de Juan Creix, Mercedes Gallardo, Nobuko Kihira, Koyama, Clàudia Lagarriga, Elodie Loiseleur, Catherine Rey, Ilich Roimeser, Charo Santana, Maria Sola, Suse Stoiser, Natalia Tomás, Marta Vignau, i Daniel Zerbst.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona