Urbanisme

Recalçaran els fonaments del pavelló Es Quatre Camins de Cadaqués

L’Ajuntament es decideix a reparar unes patologies que han provocat esquerdes a la zona dels vestidors i l’enfonsament de la superfície de joc

El pavelló Es Quatre Camins de Cadaqués pateix patologies que afecten, bàsicament, el paviment i una part de la zona de vestidors. Ara, després d’anys, s’han afrontat reparacions i accions de manteniment, en tres fases; la darrera és el recalçat dels fonaments. Al llarg d’aquest any 2018, ja s’han anat afrontat diverses reparacions en la instal·lació. La primera ha consistit en la posada al dia en matèria de seguretat, unes modificacions en accessos que ja estan acabades.

Ara, encara en curs, hi ha treballs per resoldre els degoters i, en general, reparar la coberta. Resta per fer la tercera fase, que acaba de passar per la tramitació de la contractació de treballs. L’alcalde de Cadaqués, Josep Lloret, diu que cap empresa ha optat per presentar oferta per fer-se càrrec dels treballs i que “ara, cal anar al negociat”: “Ens posarem en contacte amb les empreses que s’hi han interessat perquè plantegin oferta.”

El batlle cadaquesenc explica la necessitat que hi havia de resoldre aquestes patologies, descobertes fa anys (el pavelló es va construir l’any 1990), que s’havien anat deixant “perquè no afecten gens els pilars que estan ben assentats damunt la roca”, però que sí que han anat deixant deformacions en el paviment de fusta, que s’ha anat enclotant.

El volum principal del pavelló està dividit en tres zones, de què una distribuïda en dos nivells, destinada a accessos, serveis de gimnàs i magatzem, una altra destinada a grades i pista poliesportiva i la darrera, el volum annex de la façana sud-oest, destinada a serveis, vestidors i magatzems. S’han fet diversos estudis geològics i s’ha conclòs que a la zona de grades i pista poliesportiva existeix una patologia d’esfondrament de la solera, suposadament “per un rentat de la base de reblert”.

A la zona de vestidors és on es produeixen les patologies derivades dels assentaments diferencials de solera de paviment i pilars de la façana de tancament de la zona de vestuaris. Aquesta és la zona on s’actuarà en el recalç dels pilars de l’estructura i consolidació de paviment.

L’alcalde Lloret explica que s’injectarà microciment al paviment per estabilitzar-lo i la superfície de fusta se substituirà per materials més soferts que permetin l’us de la instal·lació com a sala polivalent sense necessitat d’haver-la de cobrir.

LA FRASE

S’havia anat deixant perquè no afecten gens els pilars, que estan ben assentats damunt la roca
Josep Lloret
ALCALDE DE CADAQUÉS

LA DATA

1990
Any de construcció del pavelló Es Quatre Camins de Cadaqués


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona