Urbanisme

Demanen la suspensió d’una urbanització a Cadaqués

El projecte urbanístic de sa Guarda té els permisos, però SOS Costa Brava el qualifica d’il·legal i vol que es reconsideri

L’associació d’Amics de la Natura de Cadaqués, la Plataforma SOS Costa Brava i la Iaeden-Salvem l’Empordà reclamen que es faci marxa enrere amb el projecte urbanístic de sa Guarda, a Cadaqués. La urbanització tindrà una afectació de 15 ha amb la construcció de 104 habitatges i un hotel de 4.000 m² amb 50 habitacions, a la part alta de Cadaqués i al límit del perímetre del Parc Natural del Cap de Creus.

Des del 2010

El projecte s’arrossega des del 2010, però ha anat aconseguint tots els permisos, inclosos els de la Comissió d’Urbanisme, i l’Ajuntament preveia que les obres podrien començar aquesta tardor. El dilluns 12 de novembre, l’entitat local Amics de la Natura de Cadaqués (adherida a SOS Costa Brava) va entrar a l’ajuntament tres documents en què sol·licitava la petició d’adopció d’un acord de ple per estudiar la reforma i la modificació puntual del planejament general amb la finalitat de preservar l’àmbit del sector 6.2 sa Guarda i desclassificar els terrenys, una sol·licitud de suspensió de llicències i la petició de declaració de nul·litat de ple dret del projecte d’urbanització del pla parcial de sa Guarda.

Les entitats consideren que l’Ajuntament hauria d’aturar el projecte per raons jurídiques, perquè la urbanització és il·legal. Per començar, denuncien que tot l’àmbit té pendents superiors al 20%, en contra del text refós de la llei d’urbanisme, que la xarxa viària projectada contravindria el mateix planejament del municipi i que no es respectarien les reserves d’habitatge en règim de protecció d’obligat compliment. També subratllen que les obres afectarien torrents i rieres, sense respectar el reglament de domini públic hidràulic, que la naturalesa forestal i els valors naturals, ambientals, paisatgístics, patrimonials i culturals d’aquest espai –adjacent al parc natural– obligaven a classificar el sòl com a no urbanitzable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona