Urbanisme

Salvem el Golfet reclama a Costes una fita ‘fantasma’

L’entitat du l’Estat al TSJC perquè l’atermenament físic entorn al xalet de la cala de Calella no consta en els mapes oficials

Van instar, sense èxit per via administrativa, la revisió d’ofici que ordenava la llei del 1988, que podria aclarir altres casos polèmics

L’associació Salvem el Golfet, constituïda inicialment a Calella de Palafrugell per denunciar la construcció d’un gran xalet a primera línia sobre els penya-segats de la platja, ha emprès un nou contenciós –admès a tràmit el 7 de setembre passat pel Tribunal Superior de Justícia– contra el servei de Costes de Girona de l’administració general de l’Estat que té per objecte exigir la revisió de la delimitació de la zona maritimoterrestre (ZMT) a l’entorn de la cala del Golfet, on fan notar que hi ha un penya-segat sensiblement vertical i amb una fita fantasma –la M-55– present sobre el terreny al capdamunt, però no cartografiada.

La presidenta de l’associació, Margarita Riera, defensa que la fita “hi és i està documentada notarialment, encara que no aparegui en els plànols”, una mica més amunt del mirador Dorothy Webster, al final del carrer Castellets, i sosté, com fan en el recurs contenciós, que la llei de Costes del 1988 establia l’obligació de revisar els atermenaments en els penya-segats amb una inclinació costanera superior al 60%. Ho van exposar en una reunió amb el delegat del servei de Costes a Girona en què els van dir que no era prioritari, i com que posteriorment tampoc han tingut èxit amb un recurs administratiu, han anat a la via judicial.

Per Riera, si el TSJC estima la validesa de la fita no cartografiada, les línies de la servitud de pas i protecció –dues franges de 6 i 20 metres, respectivament– podrien posar en qüestió molts dels elements –com ara la piscina i els murs de contenció– que l’entitat afirma que s’han construït de manera irregular. També defensa que la situació “no és exclusiva del Golfet” i podria tenir derivades en altres llocs del litoral gironí.

LA FITA

M-55
és la codificació
de la fita al capdamunt del mirador de Dorothy Webster, que hi és sobre el terreny però no en els mapes.

Sense llicència d’ocupació i amb ordre de segellar el clavegueram

Per segon estiu, des que van acabar els treballs, la casa ha restat sense demanar la llicència de primera ocupació. I la junta de govern del consistori, a més, els va requerir el 9 d’agost que “portessin a terme el segellament de la connexió de clavegueram de la finca”, feta sense llicència municipal a través d’un talús. L’alcalde, Josep Piferrer, explicava ahir que en els pròxims dies tenen prevista una reunió amb els promotors del xalet per debatre aquesta situació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona