Tiana vol connectar a la tardor el passeig de la Vilesa amb l'avinguda Albéniz

Amb aquesta actuació es vol eliminar un dels punts negres pel que fa al trànsit del centre del poble

El passeig de la Vilesa, porta d'entrada a Tiana per als vehicles que pugen des de Montgat, té un punt negre pel que fa a la seguretat viària en la confluència amb els carrers Doctor Mascaró i Anselm Clavé. En aquest punt hi ha un edifici que obliga els conductors a franquejar-lo, passant pel carrer Anselm Clavé i fent un gir molt estret pel carrer Antoni Clapés, per arribar a l'avinguda Isaac Albéniz i poder seguir recte fins al centre del poble. L'equip de govern (Gent i CiU) considera que en aquest espai cal millorar la seguretat tant per als vehicles com per als vianants, i està decidit a millorar-lo.

L'actuació, que fa més de trenta anys que està pendent i que es preveu que comenci aquesta mateixa tardor, consistirà a enderrocar aquest edifici (actualment en desús) i eliminar els jardins de dues cases més per poder fer un vial de 100 metres que connecti directament el passeig de la Vilesa i l'avinguda Albéniz. D'aquest manera es vol alliberar el carrer Anselm Clavé del trànsit de pas per esdevenir un carrer urbanitzat. Aquesta primera fase té un pressupost de 200.000 euros, i es preveu que pugui estar enllestida el febrer del 2011.

En una segona fase, les dues edificacions unifamiliars que flanquegen el nou vial se substituiran per edificis d'habitatges de planta baixa i dos pisos (com les cases veïnes) amb baixos comercials. Així, aquesta zona esdevindrà la porta d'entrada al centre del poble i disposarà d'una placeta i places d'aparcament rotatori en superfície. Aquesta segona fase té un pressupost de 200.000 euros més.

Negociar amb la Diputació

Per la seva banda, l'alcalde de Tiana, Emili Muñoz (Gent), va explicar que vol negociar amb la Diputació de Barcelona (que és la titular de la carretera BV-5008 per on passa el passeig de la Vilesa) perquè assumeixi el cost de les millores. «Els hem demostrat que aquesta és una actuació necessària, perquè és una artèria bàsica per on també circula el transport públic, però encara no tenim resposta de la Diputació», va manifestar Muñoz.

L'alcalde, però, es va mostrar en tot moment partidari de les obres i va assegurar que «si no es rep cap ajuda es finançaran els treballs a través de l'Ajuntament».

Pel que fa a la segona fase del projecte, Muñoz va assenyalar que encara falta firmar el conveni amb els propietaris de la zona. «Se'ls deixarà edificar al mateix punt però ho hauran de compensar urbanitzant l'entorn», va dir l'alcalde.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona