Urbanisme

Municipal

El ‘nou’ Hostal Vell de Calella, en marxa

L’Ajuntament adjudica la remodelació per un 30% menys del cost inicial

Ja ha començat a treballar i l’obra de l’estructura s’ha d’acabar al novembre

L’obra de remodelació de l’edifici de Can Saleta de Calella, conegut popularment com a Hostal Vell, ja ha estat adjudicada i per un preu significativament més barat del pressupost inicial. Durant el ple de dilluns, i responent una pregunta del portaveu d’ICV-EUiA, Sebastià Tejada, el tinent d’alcalde de Territori, Jordi Sitjà (PDeCAT), va confirmar que la resolució del concurs públic ha fixat en 338.540 euros el preu final, quan el de sortida arribava als 485.000 euros. L’empresa adjudicatària, tal com va confirmar ahir el regidor, és Obres Ortuño, “la mateixa que va dur a terme la millora del mercat municipal i de l’entorn, els vestidors del tennis de taula i els camerinos de la sala polivalent de la fàbrica Llobet”. Sitjà considera que conèixer com treballa l’adjudicatària “dona tranquil·litat”, i confia que el calendari es compleixi tal com està previst. De fet, segons Sitjà, l’empresa ja ha començat a treballar en la rehabilitació de l’estructura de l’edifici –que forma part del catàleg de béns protegits de la ciutat–, que inclou el sostre, els forjats, les obertures i les façanes. “Al mes de novembre hauria d’estar enllestida l’actuació, que també inclourà la cobertura de part de l’espai que ara fa de pati per habilitar-hi una sala d’actes per a unes 140 persones”, explica. L’edifici, d’uns 600 metres quadrats, consta d’una planta baixa, un primer pis i un segon en forma de golfes, “que es podrà aprofitar en un 80%”. Amb l’ajuda dels serveis tècnics de la Diputació, l’Ajuntament va elaborar un pla d’usos que s’aplicarà en una segona fase: “Es farcirà el contingut de l’edifici i es vol fer a continuació d’aquestes obres.”

Es preveu que l’Hostal Vell sigui la seu de les àrees de Promoció Econòmica, Comerç i Joventut, i de les activitats que se’n derivin. “Treballem perquè el juny del 2018 estigui en funcionament”, avançava Jordi Sitjà, que xifrava en un milió d’euros el cost final de tota l’obra.

Un edifici cedit el 2010 i permutat el 2016

La titularitat de l’Hostal Vell ha pivotat entre l’Ajuntament i la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, gestora de l’hospital Sant Jaume de Calella, en els últims set anys. L’any 2010, el govern local, del PSC i ERC, va acordar la cessió de diversos edificis i terrenys de propietat municipal que formaven part del patrimoni de l’aleshores Organisme Autònom Local (OAL) Sant Jaume de Calella. Amb un valor global d’uns 13 milions d’euros, l’objectiu era que l’ens sanitari pogués eixugar el deute que arrossegava, en especial amb la Seguretat Social, des del 1995. Llavors el valor de l’immoble es va xifrar en 1,7 milions, però no es va vendre, i amb els anys se’n va anar agreujant l’estat d’abandonament. El gener del 2016, el govern del PDeCAT i el PSC van acordar amb la corporació una permuta dels terrenys a tocar del servei d’urgències de l’hospital, on el personal sanitari deixa el cotxe, a canvi que el consistori recuperés la titularitat de l’Hostal Vell. Per afrontar les reformes de l’espai, s’ha disposat d’una subvenció d’uns 450.000 euros de les meses de concertació de la Diputació, i el consistori hi ha invertit 400.000 euros en dues anualitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona