Urbanisme

municipal

urbanisme

La plataforma contra el pla del parc de les arts força el ple a definir-se

L’entitat lliura més de mil signatures de veïns contraris a la privatització de l’ús d’un terç del solar

La Paeria prorroga el termini d’al·legacions del pla

El ple municipal de divendres, el darrer a l’Ajuntament de Lleida abans de les vacances, votarà una moció impulsada per la plataforma veïnal El Parc És Nostre destinada a aturar el projecte engegat pel govern municipal de cedir a una empresa privada un terç dels terrenys d’un gran solar del carrer Alcalde Pujol, al barri del Camp d’Esports, a canvi que aquesta empresa aporti el cost de construir a la resta del solar una zona verda amb peces artístiques a l’aire lliure, anomenada “el parc de les arts”.

La junta de portaveus de la Paeria va admetre ahir aquesta moció a l’ordre al dia. La plataforma, que dijous es va reunir amb l’equip de govern, li reclama que retiri el projecte i que comenci de nou els tràmits, però aquest cop amb una participació ciutadana real. La votació sobre el parc de les arts obligarà a definir-se els grups en una qüestió en què els dos partits que acostumen a donar suport al govern socialista en les votacions més rellevants, C’s i el PP, s’han mogut fins ara amb una certa ambigüitat, especialment els populars. És previsible que a l’oposició el PDeCAT, ERC, Crida-CUP i el Comú donin suport a la moció dels veïns, i el PSC i probablement C’s s’hi oposaran.

Per forçar la seva posició, la plataforma El Parc És Nostre va lliurar ahir al registre de l’Ajuntament 1.214 signatures de veïns del barri del Camp d’Esports. Els signants han expressat la seva oposició al fet que l’Ajuntament vulgui cedir per cinquanta anys a un operador privat –que segons la plataforma podria ser una clínica– una mica més d’una tercera part de la superfície d’aquest solar públic a canvi que assumeixi el cost de la urbanització del parc. Els signants defensen que el solar d’Alcalde Pujol continuï essent “100% públic” i “que sigui la Paeria qui el gestioni en la seva totalitat”. La Paeria, després de negociar amb la constructora Sorigué, amb qui inicialment el govern local volia negociar la construcció d’un museu d’art de la Fundació Sorigué, va optar per una fórmula de cessió de part del sòl per 50 anys a un privat per tal de desenvolupar un parc vinculat a l’art a l’aire lliure sense cost per a les arques municipals.

El solar està catalogat com a equipament públic municipal des que a la fi dels vuitanta es van aprovar les promocions dels pisos que l’envolten, però aquests equipaments no s’han arribat a fer en tot aquest temps. D’altra banda, el govern municipal ha decidit allargar el termini d’al·legacions al projecte fins a l’1 d’octubre. Els veïns ho havien demanat.

LA XIFRA

1.214
veïns
han signat contra el projecte de privatitzar l’ús d’un terç del solar on es vol fer el parc de les arts.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona