Urbanisme

municipal

sanitat

Seva confia que l’any que ve s’estrenaran els nous consultoris a Can Manyosa

L’obra estel·lar d’aquest mandat suposarà disposar de 256 m² per a l’atenció sanitària

La Diputació finança bona part del pressupost, de 460.000 euros

Els nous consultoris mèdics que es faran a Can Manyosa són “una necessitat” per a Seva i la voluntat de l’alcalde, Xavier Rierola, és que al setembre el projecte pugui passar pel ple perquè les obres comencin a principis de l’any que ve i s’inaugurin durant el mateix 2018. Els nous consultoris tindran 256,2 m² de superfície construïda –tots en planta baixa–, dels quals 104 ja existeixen i la resta es guanyaran amb una ampliació. El pressupost de l’obra és de 460.000 euros –tot i que el consistori confia en una disminució important–, dels quals la Diputació de Barcelona n’aportarà uns 200.000 amb les meses de concertació.

Seva, que té com a CAP de referència el de Tona i uns consultoris mèdics petits i de mal accés, passarà a tenir quatre consultoris (metgessa, infermeria, pediatria i un de polivalent) més una sala d’espera de 35 m² a la part nova que s’ampliarà. A la part de Can Manyosa ja construïda hi haurà els serveis dels usuaris i del personal, magatzems i una aula polivalent de 14 m². L’objectiu, segons l’alcalde, és que aquests serveis puguin arribar a ser compartits pel casal d’avis i pel centre de dia que en un futur es volen fer en edificis a tocar dels consultoris, i per la futura residència; és a dir, per l’àrea sociosanitària de Can Manyosa, de la qual ja s’ha presentat un pla funcional. La recepció dels nous consultoris, que donaran servei a unes 2.800 persones comptant els veïns d’una part del Brull, serà en un edifici central de vidre i s’hi accedirà per la zona verda que ara hi ha al costat. “Farem una gran obra, millorarem un 300%”, diu l’alcalde.

LES XIFRES

104
metres quadrats
és la superfície construïda a la planta baixa de Can Manyosa que es destinaria als consultoris.
2.800
persones,
entre veïns de Seva i d’una part del poble del Brull, es beneficiaran del nou equipament.

Una prioritat i un edifici nou per estrenar

El projecte dels nous consultoris s’arrossega des de fa més de sis anys i en les últimes municipals tots els grups el tenien en el programa com a infraestructura estel·lar. L’equip de govern ha volgut aprofitar les obres que fa set o vuit anys ja es van fer a Can Manyosa amb el Pla E sense tenir clar l’ús que s’acabaria donant a l’edifici. Al primer pis de Can Manyosa, la intenció és traslladar-hi el jutjat de pau i els despatxos de serveis socials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona