Infraestructures

INFRAESTRUCTURES

Besalú condiciona un nou mirador sobre el pont vell

L'acabament de la plaça del Comte Miró és la pròxima obra d'envergadura del pla de barris

L'última fase de construcció de la plaça del Comte Miró de Besalú, situada en un extrem de l'emblemàtic carrer Tallaferro, serà la pròxima intervenció important del programa Conviure amb la història d'aquest municipi, que es finança, en part, amb recursos del pla de barris de la Generalitat. L'espai inclou un mirador adossat a les antigues muralles, des del qual es contempla una panoràmica magnífica –i poc coneguda per la majoria dels milers de visitants que té Besalú– del pont vell, l'element arquitectònic més cèlebre de la vila. El projecte té un pressupost d'uns 100.000 euros.

Pròrroga

Tot i que oficialment el govern no ha respost a la petició de l'Ajuntament d'allargar el pla de barris fins al 2013, les dues parts donen per fet que és així. La setmana passada va tenir lloc a Besalú la cinquena reunió del comitè d'avaluació del pla, en la qual es va donar compte de la feina feta i del que queda pendent. S'ha executat ja prop del 60 % de tot el pressupost, i hi destaca la transformació de Cal Tronc en espai cultural polivalent. Altres accions d'envergadura –es va apuntar en la reunió– han estat el soterrament de contenidors, la senyalització d'itineraris turístics i la millora de carrers com ara el Major i el Tallaferro. Ara queden pendents de finalitzar 14 intervencions, i set més encara no han començat.

LA DATA

2013
serà l'any
d'acabament del pla de barris de Besalú, si la Generalitat accedeix a la petició feta per l'Ajuntament.

Projectes per valor de 3,2 milions

Conviure amb la història conté projectes que sumen un pressupost de 3,2 milions. La meitat d'aquests diners els posa la Generalitat (pla de barris) i la resta, l'Ajuntament (que ha buscat subvencions d'altres administracions). Junt amb obres arquitectòniques i urbanístiques, el programa inclou també accions per a la promoció econòmica i la millora de la recollida selectiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.