Montgat descarta ara fer l'oficina d'atenció ciutadana i impulsarà els tràmits administratius a distància

La crisi obliga a renunciar a un servei que esdevenia una prioritat del govern local

La posada en marxa per aquest mandat de l'oficina d'informació al ciutadà figurava en els programes electorals dels dos partits que ara tenen més pes en el govern municipal, com són el PSC i Esquerra. De fet, la primera tinenta d'alcalde i regidora de Participació Ciutadana de l'Ajuntament montgatí, Rosa Funtané (ERC), havia defensat aquest servei des de l'entrada de la formació republicana al govern local.

Malgrat aquesta voluntat, la mateixa Funtané ha reconegut fa uns dies que la crisi ha dut el consistori a renunciar a la creació d'aquest servei, entre d'altres raons per «les despeses que generaria el seu manteniment i que ara cal estalviar o invertir en altres necessitats prioritàries». A més, i segons Funtané, l'oficina només tindria sentit «si se situés al mateix edifici de l'ajuntament», un espai consistorial que, ara per ara, no disposa de dependències lliures.

La dirigent republicana, però, no ha tancat la porta a reprendre la creació d'aquest servei un cop es recuperi l'activitat econòmica, ja que «ajuda el ciutadà i dóna imatge a la vila». Com a alternativa a l'aturada d'aquest projecte, la voluntat de l'Ajuntament és agilitzar els treballs de reenginyeria informàtica perquè al gener –i tal com estableix la llei– els ciutadans puguin realitzar tot un conjunt de tràmits administratius a través de la plana web municipal. Tot plegat –demanar cita amb els regidors, permisos per fer obres o instàncies, presentar al·legacions o sol·licitar informació de diferents serveis–, esdevé un projecte que, segons Funtané, «està implicant tot el personal de l'Ajuntament», que ara s'està formant per fer-ho possible i que ha d'acabar oferint una atenció «ràpida i eficient» als montgatins.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.