Infraestructures i serveis

Revisió dels criteris d’urbanització al litoral

El vicepresident del govern, Jordi Puigneró, va comprometre’s ahir a revisar els criteris d’urbanització en lleres i cursos fluvials per evitar episodis de destrosses per aiguats com els que hi ha hagut aquesta setmana al Montsià.

Puigneró va visitar ahir la façana fluvial i el port de les Cases d’Alcanar, un dels punts més castigats per la rierada. El vicepresident va recordar que la construcció massiva en aquests espais prop de la costa és una herència de plans urbanístics del passat i va reiterar la voluntat d’anar revisant-los municipi a municipi. Les tasques de neteja continuaven ahir amb més d’un centenar de voluntaris arribats d’arreu i el fang començava a perdre protagonisme. El port s’havia netejat de brossa i s’espera que dilluns puguin tornar a mar els petits vaixells dels pescadors de les Cases. Per contra, la recuperació de la façana marítima on hi ha diversos restaurants serà més lenta, perquè obliga a retirar marquesines i instal·lacions cobertes. Puigneró va evitat donar cap xifra sobre el balanç de danys que va deixar l’aiguat al Montsià. Sí que va insistir que el govern veu cada cop més factible, sol·licitar la declaració de zona catastròfica per al municipi. El Servei Meteorològic va detallar ahir en 256 litres/m² la tempesta caiguda a Alcanar, tot i que el més destacable són els 77 litres en nomes 29 minuts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia