Administracions

Sant Feliu vol tenir en sis mesos servei nou d’escombraries

Dijous vinent preveuen tancar l’adjudicació en un ple extraordinari

Acumulen cinc pròrrogues i un concurs fallit

El govern de Sant Feliu de Guíxols espera adjudicar el nou contracte de recollida d’escombraries, deixalleria i neteja viària i de platges la setmana vinent, en un ple extraordinari que, “si no hi ha cap impediment tècnic”, es convocarà dijous, 2 de setembre, va anunciar el tinent d’alcalde Josep Saballs. Saballs, que ho va avançar en el ple de dijous, no volia avançar cap més detall, només que en la segona convocatòria –la primera va quedar avortada per un error informàtic en l’obertura d’un sobre i va fer repetir el procés– hi han competit cinc ofertes d’empreses. Si el procediment prospera, després de cinc pròrrogues des del 2016, la nova concessionària començarà a treballar en un màxim de sis mesos.

L’anunci es va produir en el ple de dijous, arran de l’aprovació de l’encàrrec de control i auditoria del futur servei, per 56.607 euros anuals, fins a un màxim de cinc anualitats, la meitat de les deu previstes per a la futura adjudicatària. En aquest punt hi va haver unanimitat amb l’oposició, per bé que Jordi Lloveras (Guíxols des del Carrer) va qüestionar que no es prevegin penalitzacions pel fet d’incomplir objectius en l’augment de recollida selectiva.

El govern (TSF i el PSC), però, va tombar la moció de Lloveras per incrementar el reciclatge amb apostes com ara el porta a porta o els contenidors amb xip per identificar usuaris i bosses dipositades. L’alcalde, Carles Motas, va insistir que, encara que no s’implanti inicialment, estudien subvencions per aplicar el control electrònic. Però, en canvi, el portaveu del govern, Josep Saballs, va descartar novament el porta a porta a particulars i va apostar només per estendre’l entre els comerços, amb controls perquè no col·lapsin contenidors veïnals. Lloveras va esgrimir que a Sant Feliu es va reciclar menys el 2020 que el 2019, una dada que la regidora de Serveis, Tili Ribera, va atribuir al tancament de negocis que fan bé el reciclatge per la pandèmia. L’edil de GdC va contraatacar que a Barcelona capital es va millorar, i Saballs li va retreure l’oposició veïnal i problemes al barri de Sant Andreu davant la implantació de la recollida porta a porta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia