Medi ambient

Els Pirineus s’apropen a Girona amb el Piribus

L’exposició ‘Viatge al cor dels Pirineus’ es pot visitar a la Copa fins al 4 de setembre

Iniciada el 2019, l’exposició itinerant Viatge al cor dels Pirineus ha recorregut 27 municipis del Pirineu de Catalunya, Andorra, Aragó, Navarra i l’Estat francès i fa parada ara a Girona. Fins al 4 de setembre la mostra, situada a la unitat mòbil Piribus, es podrà visitar a l’esplanada de la Copa, on hi haurà, paral·lelament, un programa d’activitats gratuïtes per descobrir el patrimoni natural i cultural gironí.

L’exposició convida el visitant a endinsar-se en el paisatge, la geologia, la biodiversitat i la història humana de la serralada pirinenca. S’ha dissenyat amb la voluntat que les persones visitants gaudeixin d’una experiència sensorial única, a partir d’objectes i dispositius que permetran descobertes visuals en 360 graus, pantalles tàctils i sonores, així com la manipulació d’objectes. A l’interior d’un semiremolc desplegable de 72 m² es poden descobrir curiositats dels Pirineus presentades de manera didàctica en àmbits que van des de la geologia fins a la fauna i la vegetació, però també aproximant-se a la història, la realitat cultural i l’evolució de la presència humana i el seu impacte en el medi natural als dos vessants del massís pirinenc.

“La serralada dels Pirineus ens uneix molt més del que sovint pensem amb la resta de territoris i l’objectiu de l’exposició és donar a conèixer tots aquests vessants del patrimoni”, assenyalava el regidor de Sostenibilitat de Girona, Martí Terés, en l’acte d’inauguració. A l’acte també hi van participar la secretària d’Acció Climàtica de la Generalitat, Anna Barnadas; el diputat de Medi Ambient de la Diputació de Girona, Lluís Amat, i Philippe Serre, coordinador i cap de fila d’aquesta iniciativa transfronterera que s’emmarca en un programa d’àmbit europeu ( Poctefa ADN Pirineus ). Tots ells van subratllar l’oportunitat que ofereix aquesta exposició per apropar el patrimoni pirinenc a la ciutadania i fer més evident la necessitat de protegir-lo. La mostra ha estat dissenyada per sis socis de banda i banda dels Pirineus (ens governamentals, científics i entitats educatives i mediambientals). Després de Girona el Piribus recorrerà cinc municipis més de l’Estat francès abans de tancar el recorregut a Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia