Medi ambient

societat

El tritó del Montseny, en perill pels qui es banyen tot i estar prohibit

Banyar-se en rieres, gorgs i rierols està prohibit al Parc Natural del Montseny. La raó principal és que posa en perill els ecosistemes, la flora i la fauna que hi habiten. No obstant això, tot i que s’han posat més cartells de prohibició i ha augmentat la vigilància, en zones com ara l’entorn de Les Piscines, al Montseny, i a la riera de Gualba és habitual veure-hi banyistes i també gossos dins de l’aigua. “La gent ha de saber que pot transmetre malalties dramàtiques per als amfibis, alguns dels quals únics al món”, justifica el director del parc, Lluís Martínez. És el cas del tritó del Montseny, que només es troba en un espai molt reduït del massís i en estat “crític” de risc d’extinció. Les sancions per banyar-se poden arribar als 3.000 euros. Saltar-se la prohibició de bany al Montseny és una tendència que, segons Martínez, ha anat a més: “Hi ha una certa inèrcia, sobretot després de la pandèmia, de comportaments no adequats, com ara el bany.”

El risc d’extinció del tritó del Montseny és crític, segons els criteris que marca la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia