Administracions

El Cau de Castelló serà un centre de dia per a gent gran

La Fundació Santa Llúcia va signar la setmana passada un contracte de set anys amb els propietaris que permetrà fer-ne ús

L’edifici necessita una adaptació que es farà amb el suport de la Generalitat

La Fundació Santa Llúcia va signar a principis de la setmana passada un contracte amb els propietaris de l’edifici El Cau per poder-lo convertir en un centre de dia per a gent gran. Les places del servei del centre de dia de les quals disposava la Residència Toribi Duran no s’havien pogut mantenir per incompatibilitat amb les mesures per a la contenció de la Covid-19, i això havia generat la necessitat de millorar l’oferta de places en el centre de dia per a persones grans.

Ara, per la necessitat de reprendre el servei i després de visitar diferents espais, l’Ajuntament ha cregut que aquest equipament és el més adequat. Amb l’objectiu de posar-lo en funcionament tan aviat com sigui possible, s’ha arribat a un acord amb els propietaris per llogar-lo durant set anys amb la possibilitat de rescindir el contracte o de prorrogar-lo.

L’edifici requerirà obres d’adequació que tindran el suport de la Generalitat de Catalunya. El contracte signat permetrà posar en funcionament el servei més a curt termini amb la perspectiva de disposar d’un nou centre de dia a Empuriabrava, on l’Ajuntament va adquirir uns locals amb aquesta finalitat i pels quals va obtenir una subvenció del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya per rehabilitar-los l’any 2024. Quan arribi el moment, es valorarà si és necessari mantenir els edificis de Castelló i Empuriabrava o si es podran cobrir les necessitats amb un sol equipament. Mentre duri el lloguer, l’Ajuntament de Castelló d’Empúries avaluarà la possibilitat d’utilitzar part de l’espai de l’edifici El Cau, incloses les pistes de pàdel i la piscina, perquè els ciutadans i les ciutadanes en puguin fer ús.

LA DATA

Any 2024
Empuriabrava.
El nou centre de dia d’Empuriabrava està previst que es faci aquest any


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia