Medi ambient

Multen un pagès per la mort d’uns gripaus

Haurà de pagar 5.500 euros perquè es van electrocutar en un tancat seu

Un ramader de Sant Joan de les Abadesses ha estat sancionat amb 5.500 euros de multa per l’electrocució de 25 gripaus a la seva finca, segons informa l’ACN. La quantitat de 5.500 és la suma de dues sancions diferents: d’una banda, 3.000 euros per l’incompliment de la llei del patrimoni natural i la biodiversitat (el gripau està protegit) i, de l’altra, 100 euros per cadascun dels amfibis electrocutats.

Els fets van passar ara fa un mes, quan l’home va instal·lar un tancat elèctric, arran de terra, per evitar que hi passés el seu bestiar. Els fets es van conèixer perquè un col·lectiu ecologista ho va explicar a les xarxes socials. Seguidament, els Agents Rurals van demanar al ramader que elevés l’alçada del filat, però l’home s’hi va negar, al·legant que posar-lo a mitjana alçada suposaria un perill per a la gent que hi passés a peu o en bicicleta. Va ser aleshores que els Agents Rurals van decidir sancionar-lo.

Per mostrar el desacord amb la sanció, Unió de Pagesos ha convocat per demà a Ripoll una marxa de protesta. El sindicat creu que és una sanció “desproporcionada” i reclama que les normatives s’adeqüin a l’àmbit rural i s’apliquin amb sentit comú.

En perill d’extinció

Totes les espècies de gripau que hi ha a Catalunya es troben en perill d’extinció i està prohibit agafar-los o matar-los. La seva desaparició es deu al fet que cada cop hi ha menys zones humides, que són el seu hàbitat natural. A més, com que han de desplaçar-se per sobreviure, molts moren atropellats a les carreteres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia