Medi ambient

Insten a limitar l’accés al gorg de Malatosca

ERC denuncia la massificació al popular espai de Sant Joan de les Abadesses

El gran nombre de visitants que aquest estiu està tenint el paratge del gorg de Malatosca, a Sant Joan de les Abadesses, ha fet que el grup municipal d’ERC, a l’oposició, hagi demanat que s’hi reguli l’accés per evitar-hi la massificació. En una moció que es debatrà en el pròxim ple, els republicans demanen també que “s’estableixin les mesures oportunes per dotar l’indret de les eines de protecció necessàries per tal que no se’n malmeti la biodiversitat i la singularitat”. Ara fa un any, l’Ajuntament va tancar el paratge per evitar el risc de propagació de la Covid-19.

Viatges organitzats

Segons ERC, entre els visitants hi ha gent que hi arriba en viatges organitzats amb autocar. D’altra banda, s’hi han detectat “pràctiques poc ortodoxes” com ara l’ús de materials inflables, hamaques i neveres amb begudes i també l’abandonament de deixalles en el paratge. “És un problema ambiental evident, per l’entorn i per la biodiversitat de l’espai”, conclou el grup de l’oposició.

“A l’expectativa”

L’alcalde, Ramon Roqué (MES), considera que l’afluència de molta gent al popular gorg s’ha produït al pic de l’agost i que molt probablement les xifres aniran a la baixa. “Som sensibles als temes mediambientals, però no volem prendre una decisió de manera impulsiva”, va dir ahir, i hi va afegir: “Estem a l’expectativa i, si veiem que l’afluència no baixa, aleshores aplicarem mesures com ara limitar-hi l’accés.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia