Administracions

Agents cíviques per reforçar controls anti-Covid, a Olot

L’Ajuntament en contracta quatre, que faran tasques de foment del civisme

Donaran suport a la policia local

L’Ajuntament d’Olot ha contractat quatre agents cíviques per fomentar el civisme, la convivència i evitar els conflictes a l’espai públic i que, ara, donen suport a la Policia Municipal en les tasques pedagògiques sobre les mesures per evitar la propagació de la Covid-19. En concret, ja han reforçat la policia durant l’acte de rebuda dels Reis i al mercat setmanal.

Les quatre agents cíviques van ser escollides en un procés de selecció per l’àrea d’Ocupació de les Mates, a principi del novembre passat. Després d’unes setmanes de formació, han iniciat les tasques informatives, advertiments i possibles requeriments, segons les necessitats detectades als diferents barris de la ciutat.

En concret, les agents cíviques informen sobre la normativa municipal relacionada, principalment, amb convivència, trànsit o residus, i també donen suport a les feines que du a terme la Policia Municipal en les entrades i sortides als centres educatius, en els controls d’animals de companyia o en el compliment de l’ordenança de residus. En cas de detectar qualsevol incidència o incompliment, s’encarreguen d’alertar la policia, que té la potestat d’identificar els infractors i imposar-los la consegüent multa.

En els últims anys, l’Ajuntament d’Olot havia contractat una persona que assumia les tasques d’agent cívica i que, entre altres, s’havia encarregat de campanyes com ara la promoció de la tinença responsable d’animals de companyia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia