Infraestructures i serveis

Figueres analitza un mètode predictiu per guiar cap a places de pàrquing lliures

El sistema ‘smart parking’ combina l’històric de compra de tiquets amb dades meteorològiques

Es vol reduir el temps de cerca d’aparcament

Figueres considera per mitjà de l’anàlisi que fa l’empresa Figueres de Serveis SA la implementació d’un sistema anomenat smart parking a la ciutat per facilitar als conductors la recerca de places lliures per aparcar a la ciutat. El sistema és en fase d’anàlisi i s’entra ara en la darrera etapa de desenvolupament del mètode abans de poder-lo aplicar. Aquest prototip que avalua en l’empresa municipal Fisersa vol fer un salt qualitatiu en la prestació del servei d’estacionament regulat.

Lluny queden els plantejaments de smart city d’una altra època en què es preveia la implementació de sensors per saber a l’instant les places d’aparcament que hi havien lliures. Ara, per evitar aquelles tecnologies costoses, tant pel que fa a la implantació com al manteniment, volen aplicar el mètode que analitza l’històric de transaccions de compra de tiquets d’aparcament i les dades meteorològiques de l’Aemet per tal d’incorporar-los a un model predictiu que combina un algorisme boosted decision tree del tipus XGBoost2 per a les prediccions i deep learning per a l’aprenentatge.

L’objectiu seria facilitar al ciutadà en temps real la informació per evitar que hagi de fer tombs innecessaris per la ciutat per buscar aparcament. Les dades es farien arribar al conductor a través de pannells informatius, aplicacions mòbils i llocs web. Es voldrien facilitar aquests càlculs predictius al conductor perquè tant els pogués consultar abans de sortir de casa com quan ja fos dins del cotxe a Figueres mateix.

El prototipus desenvolupat fins ara ha servit per validar el que es pot predir fins a 48 hores vista amb una precisió molt alta –superant el 97% en la majoria de zones de la ciutat– la disponibilitat d’aparcament en les diferents zones d’àrea blava i verda de la ciutat.

LES XIFRES

48
hores.
Treballen perquè el programa ofereixi prediccions dos dies abans.
97
per cent .
El prototipus desenvolupat calcula les prediccions amb un encert del 97%.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia