Infraestructures i serveis

Quatre estacions dels FGC tindran connexió 5G

Barcelona estrenarà, coincidint amb el Mobile World Congress (MWC), una de les primeres connexions 5G del món en xarxa ferroviària. La Generalitat de Catalunya, FGC, Mobile World Capital Barcelona i Vodafone, han instal·lat cobertura 5G comercial entre les estacions de Plaça Espanya, Magòria-La Campana, Ildefons Cerdà i Europa Fira, amb cobertura a les andanes i els vestíbuls de les estacions de sortida i arribada, i també en tot el recorregut entre l’estació de Europa Fira i el recinte de Fira 2, on es fa el MWC.

Aquest projecte forma part de la xarxa de laboratoris per testar la tecnologia 5G que impulsa 5G Barcelona a la ciutat i cobreix les estacions i també el túnel. Un cop acabat el MWC es mantindrà la instal·lació. Això permetrà desenvolupar millores en la logística ferroviària i servirà per crear noves aplicacions per millorar el servei al client i la seguretat, com ara la implementació de sistemes d’informació en temps real, la personalització d’entreteniment multimèdia o l’increment de les capacitats de teleassistència a viatgers.

En un futur, l’objectiu és estendre el 5G a tota la xarxa de FGC. Durant la visita a l’estació de Plaça Espanya, el president de FGC, Ricard Font, va explicar que la companyia treballa amb aquest objectiu de cara al 2023, i que començaran per la línia del Baix Llobregat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia