Administracions

Barraran l’accés de cotxes a la Pilastra de Salt i Bescanó

Els dos consistoris i els consorcis de les Vies Verdes i del Ter acorden regular el pas per evitar les aglomeracions d’aquest estiu

Treballen per aplicar altres mesures de control a les Deveses

Els ajuntaments de Salt i Bescanó i els consorcis de les Vies Verdes i del Ter han acordat regular l’accés a la zona de bany de la Pilastra, al límit entre els dos municipis gironins, amb la col·locació d’una barrera. L’objectiu de la mesura és evitar les aglomeracions de vehicles que han col·lapsat el carril bici aquest estiu i que han provocat molèsties i queixes. La plataforma cívica Mou-te en Bici va reclamar a mitjans agost que es busqués una solució i “s’alliberés l’indret d’aquesta aglomeració de vehicles motoritzats”. Així, el pas serà restringit als vehicles sense que afecti, però, la pràctica esportiva que s’hi realitza: s’hi fan entrenaments i competicions de piragüisme i ràfting.

A més de la barrera, s’està treballant per aplicar mesures de control als altres punts d’accés a les Deveses i d’aquesta manera disminuir l’arribada de vehicles a la Pilastra.

L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, va presidir la reunió de treball, ahir al matí, a la qual també van assistir l’alcalde de Bescanó, Xavier Vinyoles; el president del Consorci de les Vies Verdes, Eduard Llorà; el seu gerent, Àngel Planas, i el director del Consorci del Ter, Ponç Feliu.

Reunió amb Territori

Les dues administracions es reuniran amb Territori per veure com s’executa aquesta mesura. Segons van explicar, en el projecte de millora de l’N-141, el govern es comprometia a tirar endavant algunes millores complementàries a la carretera, entre les quals hi ha la instal·lació d’aquestes barreres que han de regular l’accés dels vehicles al recinte de la Pilastra. Els dos consistoris van avançar que, si la Generalitat no assumeix aquest compromís inicial de posar les barreres, seran les administracions les que tiraran endavant aquesta mesura abans no arribi l’estiu. La proliferació de cotxes d’aquest estiu va fer que es dificultés el pas dels ciclistes pel carril habilitat i dels vianants pel camí. Per l’alcalde de Salt, Jordi Viñas, la prioritat han de ser les bicicletes i els vianants.

Viñas va destacar que amb la regulació de vehicles que puguin accedir a la zona “se solucionaran els problemes generats aquest estiu”. Viñas va valorar positivament la trobada, ja que “totes les parts implicades” van tenir clar “des del primer dia que calia trobar una solució i la coordinació ha estat total”. El republicà Jordi Viñas va donar valor a la col·laboració “bàsica” en una problemàtica que, com la Pilastra, “afecta diversos municipis i administracions de l’àrea metropolitana”. “Queda clar que la col·laboració és bàsica i així ho hem demostrat donant una resposta conjunta en poques setmanes”, va recalcar. El també republicà, l’alcalde de Bescanó, Xavier Vinyoles va destacar la celeritat amb què s’ha actuat “davant una problemàtica tan greu”.

LES FRASES

Era una problemàtica greu i hem posat fil a l’agulla per trobar una solució i que no es repeteixi
Xavier Vinyoles
alcalde de bescanó
Amb la regulació dels vehicles solucionarem els problemes d’aglomeracions
Jordi Viñas
l’alcalde de salt


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia