Medi ambient

Reparats els danys dels aiguats de la tardor

L’ ACA afirma que s’han acabat el 97% de les actuacions per reparar els danys

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha acabat el 97% de les actuacions previstes a sis conques fluvials de les demarcacions de Girona i Barcelona arran dels aiguats de la passada tardor amb l’objectiu de retirar vegetació i reparar murs i endegaments malmesos per les fortes pluges.

En un comunicat, l’ACA assegura que en total s’han conclòs 376 actuacions (275 a Girona i 101 a Barcelona), concretament a les comarques del Ripollès, Osona, l’Alt Empordà, el Baix Empordà, el Berguedà, el Solsonès, el Bages, el Vallès Occidental i el Baix Llobregat. Les precipitacions van provocar la caiguda i l’arrossegament de vegetació, l’acumulació de sediments, danys en diversos murs de rieres i en instal·lacions de sanejament, entre d’altres. Entre els sectors més afectats hi va haver la capçalera de la conca del Ter, a les comarques del Ripollès. Pel que fa a l’episodi de novembre, aquest va tenir una major incidència a les conques de la Muga, el Baix Ter i el Daró i a algunes rieres de la Costa Brava (Aubi, Ridaura), entre altres llocs.

De les 383 mesures previstes a l’àmbit de les conques internes, que han tingut un cost global superior a sis milions d’euros, n’hi ha set de pendents (a la demarcació de Girona), les quals s’estan executant i és previst que s’acabin aviat. Aquests treballs es duen a terme amb la col·laboració de Forestal Catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia