Medi ambient

Prealerta per risc d’incendi forestal aquest divendres en 18 comarques catalanes

Els Agents Rurals tancaran els accessos al Parc Natural del Montsant des de mitjanit per prevenir incidents

La Direcció General de Protecció Civil del Govern ha activat la prealerta pel risc d’incendi (Infocat) aquest divendres en 18 comarques catalanes de totes les demarcacions.

La direcció general d’emergències ha demanat especial precaució a les comarques lleidatanes de la Noguera, el Segrià, la Segarra, l’Urgell i el Pla d’Urgell; del camp de Tarragona més allunyat de la costa, l’Alt i el Baix Camp, la Conca de Barberà i el Priorat. També preocupa la situació a les Terres de l’Ebre. A Barcelona només s’ha decretat una situació perillosa a l’Alt Penedès; a les Comarques Centrals, a l’Anoia, al Bages i al Solsonès; i a Girona a l’Alt Empordà.

Davant el panorama d’alt risc, els Agents Rurals han decidit tancat els accessos al Parc Natural del Montsant per prevenir incidents a partir de les dotze de la nit d’aquest divendres.

Protecció Civil ha recordat que es preveu que divendres les temperatures siguin extremes de forma generalitzada, especialment a les hores centrals del dia. Per aquest motiu ha demanat màxima precaució per evitar incendis i anar amb cura de no tirar cigarretes “ni enceses ni apagades” per la finestreta del cotxe. A més, han recomanat evitar sortir al carrer i fer exercici físic en hores de més calor, hidratació, especialment de nens petits i persones grans i evitar riscos innecessaris en banyar-se a rius, estanys, pantans o piscines



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia