Infraestructures i serveis

Interromput durant 3h el servei entre Maçanet i Girona per la fuita química en un tren a Riudellots de la Selva

Protecció Civil ha activat el pla Ferrocat i Transcat mentre ha durant la incidència

La resta de la línia ha acumulat retards de més de 45 minuts durant l’episodi

La fuita d’àcid nítric en un tren de mercaderies aturat a l’estació de Riudellots de la Selva ha obligat a interrompre aquest matí la circulació entre Maçanet de la Selva i Girona de la línia 11 de Rodalies durant tres hores, des de gairebé les 6h del matí fins a les 9:15h.

Protecció Civil ha activat el pla Ferrocat mentre ha durat la incidència i el ple Transcat mentre els bombers estaven treballant en el vagó. A les 8:52h els Bombers han informat que aixecaven l’ordre de confinament perquè la fuita estava “totalment segellada”. Adif ha de procedir a revisar la catenària i a retirar el vagó afectat.

Renfe ha informat que mentre el servei estava aturat, els viatgers de Girona i Figueres podran utilitzar el TAV. Renfe ha recomanat a la resta d’usuaris buscar “transports alternatius” perquè a l’estiu és difícil gestionant autobusos a la Costa Brava. També s’ha hagut de tallar la C-25 a Riudellots de la Selva, que ha estat tallada fins a les 8.45h.

Segons ha informat Protecció Civil la fuita del tren ha provocat un petit núvol. I per això de forma preventiva, els Bombers han evacuat una benzinera i han confinat dues empreses. No hi ha hagut cap persona afectat i no hi ha hagut cap risc per a la població.

Els Bombers han anunciat que han aconseguit “ controlar la fuita” a les 7.48h. Al lloc dels fets, s’hi han desplaçat nou dotacions dels bombers.

La incidència ha provocat retards que han superat els 45 minuts en la resta de la línia, segons ha informat Rodalies.

A més, des del compte de Twitter de Rodalies Catalunya i de @rod11cat “recomanen” als usuaris “utilitzar mitjans alternatius de transport” mentre “no es restableix” la circulació de trens.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia