Medi ambient

Oposició frontal de SOS Costa Brava a un projecte de Tossa

La plataforma d’entitats qualifica el pla per construir 75 cases a Cala Morisca d’“autèntic escàndol”

Els opositors censuren la urbanització en pendents superiors al 20% i les zones verdes inhàbils

La plataforma SOS Costa Brava va exposar ahir –amb argumentals legals, econòmics, ambientals i tècnics– l’oposició frontal al projecte d’urbanització als entorns de la riera i els turons de Cala Morisca de Tossa. El grup, que aplega una trentena d’entitats, troba que el projecte és “un greu atemptat ambiental i un veritable escàndol”, en paraules de l’advocat Eduard de Ribot.

Amb els decrets del 12 i el 22 de novembre de 2018 de l’alcaldessa, Gisela Saladich (Tossa Unida), l’Ajuntament ha aprovat la urbanització i la reparcel·lació del projecte, que afecta 32,2 ha. Això dona via lliure perquè es cometi “un projecte manifestament il·legal”, va dir De Ribot, en referència a la falta de l’informe de l’ACA, la urbanització de pendents superiors al 20% i la creació de zones verdes i espais lliures no funcionals.

Al·legacions

La plataforma i l’agrupació de parcel·listes de Cala Morisca, presidida per Lídia Guilera, van presentar al·legacions al projecte abans del 31 de desembre i volen que se’n suspengui la tramitació. La urbanització fa pagar als propietaris de les parcel·les ja edificades l’obra (un mínim de 75 cases), va dir De Ribot. Les quantitats podrien oscil·lar entre 60.000 i 180.000 euros. Segons l’arquitecte Josep Ferrés, que assessora SOS Costa Brava, el projecte és “la quinta essència de la deixadesa”.

Ramon Gascons, integrant d’Amics de Tossa, va criticar l’equip de govern (TU i una edil no adscrita), “que vol dinamitar el gran cinturó verd”, en referència al projecte de la Pola i Giverola –“amb les llicències ja atorgades”, va dir– i el recent pla per fer un port a Es Codolar.

Gascons era partidari que l’Ajuntament demanés una moratòria per a Cala Morisca i així el projecte fos inclòs al pla director urbanístic (PDU) que prepara el govern per a revisar els sòls no sostenibles. De fet, en el ple del 29 d’octubre, CiU ho va sol·licitar, però l’equip de govern ho va tombar.

LA FRASE

L’equip de govern vol dinamitar el gran cinturó verd de Tossa [amb Cala Morisca, la Pola i Giverola i el projecte del port]
Ramon Gascons
amics de Tossa i sos costa brava


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia