Serveis

Desballestaran 56 torres elèctriques al Baix Penedès

Endesa construirà una nova estació elèctrica per abastir els municipis de Cunit, el Vendrell i Calafell

Endesa construirà una nova subestació elèctrica al Vendrell, al Baix Penedès, amb l'objectiu de poder alimentar els nous subministraments dels municipis de Calafell, Cunit i el mateix Vendrell –i el seu barri marítim de Coma-ruga– i, així, potenciar el desenvolupament econòmic d'aquesta comarca.

La construcció de la nova subestació obligarà Endesa a fer un nou traçat de 12 quilòmetres de la línia d'alta tensió, fet que permetrà desballestar 10,8 quilòmetres i 56 torres elèctriques de la línia existent que actualment travessen els nuclis del Vendrell i Calafell. Aquest nou traçat de la línia d'alta tensió serè necessari per poder subministrar energia suficient a la nova subestació del Vendrell. La nova instal·lació, situada al mateix terme municipal del Vendrell, tindrà una potència total de 40 MVA, i estarà constituïda per un parc exterior amb tecnologia híbrida, fet que permetrà reduir considerablement la superfície ocupada. La infraestructura estarà connectada a la xarxa d'alta tensió amb doble alimentació a 110 kV, des de les veïnes subestacions d'Altafulla (Tarragonès) i la Geltrú (Garraf), de manera que si hi hagués qualsevol eventualitat en una de les línies la instal·lació es podria alimentar des d'una xarxa alternativa. El cost total del projecte supera els sis milions d'euros, que assumeix parcialment la companyia Endesa.

LA XIFRA

6
milions d'euros
és el cost total del projecte de millora de la xarxa del Baix Penedès, que assumeix en part Endesa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia