Serveis

Enfrontament a Cadaqués pels contenidors soterrats

El govern municipal vol instal·lar tres nous punts de contenidors soterrats i l'oposició denuncia que el projecte farà malbé la imatge turística de Cadaqués

El govern i l'oposició municipal de Cadaqués se les heuen pels contenidors soterrats. El projecte, actualment a exposició pública i defensat per l'equip de l'alcalde, Josep Lloret (ERC), consisteix a instal·lar tres nous punts de contenidors soterrats distribuïts al municipi: plaça ses Herbes, es Portal i Portitxó. Per l'oposició, el projecte és una amenaça per a tres punts emblemàtics de la imatge turística de Cadaqués.

Actualment hi ha un punt de concentració de contenidors exteriors (contenidors de tipus
Easy) a la zona de sa Riera. “Allò és un femer, tenim un problema de rates i molèsties, just al costat del casal d'entitats i de l'escola bressol”, diu Lloret. Però l'alcalde critica també que la recollida de residus a Cadaqués està lligada per un conveni vàlid fins al 2023 que va firmar el seu predecessor i actual portaveu de l'oposició, Joan Figueras (CiU). “L'única solució que tenim per arreglar-ho és distribuir punts de contenidors soterrats per posar fi a aquesta concentració i apropar la recollida a la zona on es generen més deixalles, amb bars i restaurants; en el mandat anterior, ja van instal·lar dos contenidors soterrats i ho veien bé, ara que són a l'oposició ho critiquen”, diu Lloret. Figueras no nega que la situació actual es pugui millorar però demana parlar-ho i sobretot considera que l'última cosa que cal fer és implantar contenidors soterrats en punts on fins ara no hi havia res. A més, el portaveu de l'oposició critica que amb la implantació d'aquests contenidors el govern vol suprimir la recollida porta a porta que ara es fa als locals de restauració. CiU avança que presentaran al·legacions al projecte i que s'hi oposaran. La qüestió dels contenidors va generar els debats més encesos del ple de dilluns.

El projecte té un pressupost d'uns 49.500 euros i Lloret confia que, un cop acabat el termini d'exposició pública, les obres puguin començar a l'abril per tenir-ho tot enllestit al maig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia