Veïns i pares d'una escola del Pla de Montgat s'oposen a instal·lar-hi una antena de telefonia mòbil

L'Ajuntament diu que la llei permet la ubicació però promet tornar a estudiar-la

El solar on l'Ajuntament té la intenció d'instal·lar una estació repetidora de telefonia mòbil és el que està situat al carrer Lola Anglada del Pla de Montgat, envoltat d'una banda per l'autopista C-31 i a pocs metres d'un nucli residencial i d'aquest centre d'educació infantil i primària. La proximitat dels habitatges i de l'escola és el motiu que ha dut l'associació de veïns i l'AMPA del centre a mostrar-se contraris a la col·locació del dispositiu, tal com ja han manifestat als representants municipals en respectives reunions. El secretari de l'AV Pla de Montgat, Francesc García, exigeix que l'aparell es col·loqui en qualsevol altre punt de la vila allunyat d'habitatges i d'escoles, tot indicant que, encara que mèdicament no està demostrat que aquests repetidors siguin perjudicials per a la salut, «recelem que aquesta possibilitat esdevingui real». L'entitat veïnal no s'oposa a la instal·lació d'aquest tipus d'aparells, tot i que dubta de la necessitat d'instal·lar-la al barri, on la cobertura del servei diuen que ja és bona i no ha provocat cap queixa entre els usuaris. García també denuncia la «contradicció» de l'Ajuntament de voler retirar una antena situada a la confluència dels carrers Antonio Figuerola i Buenos Aires, una zona envoltada de molts habitatges i propera al CEIP Salvador Espriu, i al mateix temps col·locar un aparell en aquest punt «habitat» del Pla de Montgat.

Per la seva banda, Marta Serrano, membre de l'AMPA de l'Escola Marina, tampoc no veu amb bons ulls la instal·lació del repetidor, i hi afegeix que el consistori no ha exposat «motius de pes» per justificar aquesta ubicació. «Encara que sigui legal posar l'antena a 50 metres, creiem que no és recomanable; per un principi de prudència, exigim que se situï a un mínim de 600 metres», argumenta Serrano, que creu que «encara no sabem prou bé si aquests dispositius afecten o no la salut».

Canvi de lloc

El màxim responsable polític de la vila, l'alcalde Jordi Ràmia (PSC), va assegurar ahir que el consistori tornarà a estudiar la situació final de l'antena. Amb tot, Ràmia ha recordat que la redistribució d'aquests aparells a la vila va ser aprovada per unanimitat l'any passat i que l'estudi per desplegar-la compleix estrictament la normativa. «A més, preveu la col·locació de mesuradors a l'escola, per garantir sempre que les emissions de l'aparell són les adequades», va dir el batlle montgatí. «Hem estat curosos en aquest cas i potser tècnicament és contraproduent allunyar l'antena, però, per si de cas, reconsiderarem aviat la intenció inicial», va afirmar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona