Serveis

El primer bus exprés de les comarques de Girona té una bona arrencada

El nou servei s'està aplicant al corredor Olot-Girona amb la companyia Teisa, que valora positivament el nombre de viatgers del primer mes

Les primeres dades del nou servei Bus Exprés.cat entre Olot i Girona han satisfet Teisa (la companyia concessionària de la línia, promoguda per la Generalitat) i permeten augurar un bon futur al nou servei. Al llarg del mes de juliol han pujat a aquests autobusos, que cobreixen el trajecte en 55 minuts, 2.640 persones. Si hi sumem els usuaris de la línia convencional, el nombre d'usuaris de la Teisa entre Olot i Girona (i a l'inrevés) al mes de juliol va ser de 5.209, una xifra un 31% superior a la del mateix període de l'any passat. Tot i això, la mitjana de viatgers per expedició del flamant Bus Exprés.cat és baixa (6,5), però el gerent de Teisa, Àlex Gilabert, ho matisa: “Hem de tenir en compte que som a l'estiu i hi ha menys usuaris; la mitjana no és dolenta, estem satisfets.” El responsable de la concessionària hi afegeix que en els busos de primera hora del matí i última hora de la tarda el nombre de passatgers és sovint d'entre 15 i 30. Per mantenir el Bus Exprés.cat, la Generalitat exigeix un mínim de cinc viatgers per expedició i, per tant, l'Olot-Girona no hauria de perillar. “La nostra prova de foc serà a partir del setembre”, conclou Gilabert. Aquest és el primer Bus Exprés.cat de les comarques de Girona. Ofereix setze trajectes entre les dues ciutats (vuit en cada sentit) amb una freqüència de dues hores. La majoria de les expedicions són directes, mentre que cinc en sentit Girona i quatre en sentit Olot tenen una única parada intermèdia, a Besalú. Els viatgers disposen de premsa i Wi-Fi. El tiquet costa entre 4,33 euros i 7,45 euros.

Perfil i previsions

Com en la línia convencional, gent jove i gent gran són els principals clients. Els primers, per motius d'estudis, i els segons, per fer gestions en alguna de les dues ciutats. Qüestions laborals són l'altre motiu principal per fer servir el bus. Darrerament –ha explicat Gilabert– es nota un augment del nombre de turistes entre els viatgers.

La direcció general de Transports i Mobilitat té previst posar en servei a les comarques de Girona sis línies més de la xarxa Exprés.cat a mitjà termini: Blanes-Lloret, Figueres-Roses, Girona-Palamós, Girona-Santa Coloma, Girona-Lloret i Girona-Torroella-l'Estartit.

LA FRASE

La nostra prova de foc serà a partir del setembre
Àlex Gilabert
GERENT DE TEISA

LES XIFRES

6,5
viatgers per trajecte
és la mitjana d'usuaris, un nombre que Teisa diu que és bo.
2.640
usuaris
ha tingut el nou servei les quatre primeres setmanes de funcionament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.