Infraestructures i serveis

El TSJC declara extingida la concessió del servei d’abastament d’aigua a Terrassa a l’empresa Mina

Estima la demanda de l’ajuntament per l’anul·lació dels acords d’un ple municipal de 2016 i quins béns són revertibles

La secció cinquena del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha fet pública la sentència que estima parcialment el recurs d’apel·lació de l’Ajuntament de Terrassa contra la sentència que anul·lava els acords del ple municipal de desembre de 2016.

En aquella sessió es va aprovar l’extinció del contracte del 1941 amb Mina Pública d’Aigües de Terrassa S.A. després de 75 anys, les pròrrogues previstes, i establia la llista de béns a retornar en acabar el contracte.

La sentència, que es pot recórrer al Tribunal Suprem, declara extingida la concessió de l’any 1941, mentre que també confirma que la xarxa de distribució d’aigües es un bé reversible i que hi ha una sèrie de béns que corresponen a Mina. El text confirma que l’Ajuntament i la concessionària van acceptar les condicions de l’acord l’any 1941, fixant un període de 75 anys de concessió, amb el compromís d’anar construint i substituint la xarxa de distribució d’aigua potable. La despresa s’amortitzaria amb les tarifes del servei, per la qual cosa es considera la xarxa de titularitat municipal.

Pel que fa als béns, la sentència estableix quins són reversibles i quins no, considerant reversibles la xarxa de distribució d’aigua totalment, els instruments d’anàlisi, l’utillatge i els equips informàtics del laboratori. També ho són la resta de béns i actius necessaris per a la prestació del servei i que hagin estat adquirits a càrrec de les tarifes del servei d’abastament.

Per contra, considera que no ho són la seu social de Mina, mentre que pel que fa als terrenys titularitat de l’empresa són reversibles les instal·lacions, quedant no reversibles la resta de porcions de terreny, entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona