Infraestructures i serveis

L’Ajuntament de Roses feminitza el nomenclàtor d’espais públics

Només 2 carrers de Roses porten avui noms de dones (Víctor Català i Mercè Rodoreda), en comparació amb els 130 espais del municipi amb noms d’homes. Per corregir aquesta situació, la feminització del nomenclàtor municipal ha estat un dels criteris determinants a l’hora de triar els vint noms que s’atribuiran a places i carrers que no tenien denominació oficial. Maria Aurèlia Capmany, Maria Àngels Anglada, Marta Mata, Montserrat Roig, Teresa Pàmies, Joana Raspall, Rosa Sensat i Natividad Yarza són alguns dels noms que s’incorporaran.

La proposta, elaborada per la comissió municipal del Nomenclàtor, es va aprovar per unanimitat en el ple del desembre i es concretarà aquest principi d’any. A més de la feminització, s’han tingut en compte altres criteris com la incorporació de personatges municipals (Ferran Cufí, Giovanni Battista Calvi, Garsenda de Mont-Roig o Eloïsa Trulls). Els altres fils conductors han estat els topònims propis de Roses d’espais que actualment ja tenien una denominació popular (places del Mercat, del Teatre, l’Illa d’Ítaca, placeta de les Babeques, parc del Miradors dels Aiguamolls o el jardí del Mas de les Figueres), que ara passaran a tenir caràcter oficial; també la voluntat de conservar la coherència dels nomenclàtors dels barris (plaça d’Europa al Mas Oliva amb noms de carrers dedicades a capitals europees, plaça del Roser al barri la Garriga, amb noms de plantes i arbres.

Per a pròximes denominacions, la comissió té sobre la taula de consensuar quin espai rebrà el nom de “plaça de l’U d’Octubre del 2017”. La proposta, a iniciativa de l’ANC i entitats locals, també es va aprovar per ple, però en aquest cas sense la mateixa unanimitat: van votar-hi a favor l’equip de govern (Junts, Erc i GdP) i en contra, els partits a l’oposició (PSC, Cs, PP i Lliures).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona