Infraestructures i serveis

El transport públic manté tot el servei durant la nit

Els horaris seran els mateixos a totes les línies, inclòs el NitBus

Les obres a Sants van provocar aglomeracions

El toc de queda no farà variar, de moment, els horaris i les freqüències del transport públic durant la nit. El metro seguirà tancant a mitjanit i obrint a les cinc del matí, i està previst mantenir tota la resta de l’oferta, fins i tot la del NitBus, encara que els horaris de funcionament de les línies nocturnes coincideixin plenament amb les hores de confinament. L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) assegura que ho fan per garantir la mobilitat en transport públic a les persones que treballen en horari de nit o que s’han de desplaçar per algun dels motius autoritzats inclosos dins de les normes del confinament nocturn. El servei va funcionar amb normalitat i amb pocs usuaris durant la primera nit de toc de queda.

Ahir només es va retallar una part del servei de rodalies a primera hora del matí a causa de les obres que Adif està fent a l’estació de Sants. Els treballs al túnel de Passeig de Gràcia, que s’havien fet durant el cap de setmana i que havien d’estar enllestits de matinada, es van endarrerir, i això va provocar la reducció de la capacitat operativa de l’estació i afectacions a totes les línies de rodalies. Els retards es van anar acumulant des de primera hora i en alguns trens es van registrar aglomeracions i nombroses queixes dels viatgers.

Els treballs a l’estació de Sants afectaran des d’avui i fins al 20 de novembre alguns trens de les línies R1, R3 i R4, que normalment circulen pel túnel de Plaça de Catalunya i que ara ho hauran de fer pel de Passeig de Gràcia. Es tracta de l’últim tren de la nit de l’R1 en direcció a Molins de Rei i el que va en direcció a Malgrat de Mar, els dos primers trens de l’R3 (el que surt a les 4.38 de l’Hospitalet en direcció a la Garriga i el de les 5.03 en direcció a Vic), i l’últim tren de l’R4 en direcció a Terrassa i el que va en direcció a Martorell. Tots aquests trens no tindran parada a les estacions de Plaça Catalunya i Arc de Triomf. En el cas de l’R1, s’aturaran a Passeig de Gràcia, mentre que els trens afectats de l’R3 i l’R4 tindran parada a Passeig de Gràcia, El Clot-Aragó i Sant Andreu Comtal.

El trànsit es redueix a la meitat

Durant la primera nit de confinament, el nombre de vehicles que van circular per accessos a l’àrea de Barcelona es va reduir gairebé a la meitat si ho comparem amb el dia equivalent de l’any passat. Entre les 22 h de diumenge i les 6 h de dilluns, la reducció en la sortida de vehicles va ser del 32,7% respecte a la setmana passada, i del 43,7% comparat amb el dia equivalent de l’any passat. Pel que fa a l’entrada, la reducció va ser del 42,8% respecte a la setmana passada i del 52,7% comparat amb ara fa un any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona