Serveis

L'Ajuntament de Montgat preveu ubicar 112 nínxols nous al cementiri municipal

El projecte, que no té data d'execució ni pressupost, també contempla la instal·lació d'un tanatori

«Amb aquest projecte esperem cobrir la previsió d'enterraments al municipi.» La regidora de Via Pública de l'Ajuntament de Montgat, Núria Valero (PSC), va definir així un dels objectius de la proposta amb què preveu augmentar en 112 el nombre de nínxols i columbaris al cementiri municipal de Montgat. Valero, però, va voler deixar clar que aquest augment de places mortuòries en cap cas comportarà fer unes obres d'ampliació del recinte del cementiri. «Els murs no es toquen», va reblar Valero, que va defensar la necessitat del projecte afirmant que «avui per avui només queden 26 nínxols lliures» d'un cementiri que disposa de 1.120 nínxols. Aquest projecte d'ampliació de les places mortuòries també fa una reserva de terreny –uns 1.084 m²– al costat mateix del cementiri per la possible construcció d'un petit tanatori. En aquest sentit, Valero va manifestar que en cas que es construís, aquest tanatori hauria de tenir un parell de sales de vetlla, ja que ara mateix els veïns de Montgat es veuen obligats a desplaçar-se fins a les sales de vetlla de Can Ruti, a Badalona.

Tot i això, la regidora va explicar que, de moment, no hi ha ni data d'execució ni pressupost per a aquest projecte, que va supeditar a l'arribada d'ingressos a les arques municipals. Valero va manifestar que el terreny reservat es podria arranjar per convertir-lo en uns jardins i que l'edifici del tanatori, que no tindria cap crematori, s'integraria dins d'aquests. La regidora de Via Pública va assegurar que aquesta ampliació de terrenys en cap moment afectarà l'aparcament gratuït que hi ha just al davant. El projecte també preveu la possibilitat d'afegir 48 nínxols més a un dels murs del cementiri a banda dels 112 que ja hi ha previstos.

Finalment, Núria Valero, va fer una crida a tots els grups polítics per buscar un consens en aquest projecte. «Són temes delicats, i com més aportacions hi hagi de tothom segur que sortirà tot millor», va afegir.

Es manté el règim de concessions

ll.a

Aquesta, però, no és l'única fórmula que el govern de Montgat –format pel PSC, ERC i ICV-EUiA– ha posat en marxa per tal que el cementiri municipal no estigui saturat. I és que al novembre de l'any passat, l'Ajuntament va aprovar per unanimitat el nou reglament d'ús del cementiri. Un dels aspectes més destacats de la nova normativa va ser la reducció de les concessions dels nínxols, que passaven de 50 a 25 anys, tot i que aquest termini es pot prorrogar dues vegades a cinc anys més cada cop. Un cop esgotats aquests 35 anys, les famílies interessades a continuar tenint un nínxol poden optar a una segona concessió per 35 anys més, sempre que en quedin de lliures. Amb tot, la regidora es va mostrar convençuda que, amb el pas del temps, les famílies seran cada vegada més partidàries de la incineració dels morts i que això alliberarà espai al cementiri.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona