Infraestructures i serveis

Sense les zones blaves i amb més controls de desplaçaments

Els ajuntaments gironins suspenen tarifes d’aparcament i reforcen els controls de moviments innecessaris

Des d’aquest dissabte passat no es posen sancions a les zones blava i verda de Girona. La capital de la demarcació ha suspès el funcionament del servei d’aparcament de pagament a la via pública i els principals ajuntaments de les comarques gironines publicaven ahir una sèrie de bans en el mateix sentit, amb matisos puntuals: a Salt s’ha optat per suspendre la zona blava però no pas la verda, perquè segons ha informat l’Ajuntament perjudicaria més els veïns d’aquests barris.

Figueres, l’Escala, Blanes, Olot, Ripoll, Banyoles, Palafrugell, Cassà de la Selva, Sant Feliu de Guíxols, Santa Coloma de Farners o Lloret són alguns dels altres municipis de la demarcació que han pres mesures similars amb l’argumentació de “l’interès general” mentre duri l’excepcionalitat de l’actual situació.

Més controls

La suspensió de les tarifes d’aparcament, però, és només una mesura més de les que prenen els consistori per recalcar que el que es demana a la ciutadania és evitar els desplaçaments. En aquest sentit, a Girona des de la Policia Municipal s’han intensificat els controls en establiments oberts per garantir que es compleixen els requisits bàsics de seguretat i les activitats per a les quals tenen permís. També s’ha reforçat la presència al voltant dels centres sanitaris i els punts de venda d’alimentació per evitar que s’hi creïn problemes d’accés o organització. I ahir es van instal·lar per primer dia controls en accessos a la ciutat per comprovar que els conductors i conductores circulen per un motiu de mobilitat obligat.

Primeres denúncies

A Figueres, la Guàrdia Urbana també informava que diumenge passat ja es van denunciar dues persones per no haver respectat les restriccions de mobilitat i que les infraccions poden comportar multes mínimes de 600 euros. Roses també informava que els desplaçaments injustificats serien objecte de denúncia. D’altra banda, molts municipis vam ampliar ahir el tancament d’espais públics en la línia de Girona i Figueres, que han tancat per decret municipal tots els parcs i jardins.

Ajornament de taxes i impostos

Figueres, l’Escala, Castelló d’Empúries i Castell-Platja d’Aro són alguns dels municipis que també van anunciar ahir les primeres mesures que es prendran per alleugerir temporalment la càrrega impositiva a empreses i veïns per fer front a la crisi provocada pel coronavirus. Amb matisos a cada consistori, les mesures consisteixen en la majoria dels casos a ajornar o allargar el termini de pagament d’imports, com ara el de l’impost de vehicles, l’IBI o la taxa d’ocupació de la via pública (terrasses i mercats); alguns d’aquests municipis també aplicaran una reducció de les taxes de menjador o de la llar d’infants en funció dels dies en què s’ha prestat realment el servei. Més ajuntaments, com ara els de Girona i Roses, estudien la possibilitat de prendre mesures similars en els pròxims dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona