Infraestructures i serveis

El nou tram del corredor del mediterrani millora la connexió entre Barcelona i València

La variant de Vandellòs allunya el tren de Salou i Cambrils i deixa el centre de Tarragona sense Euromed

Dia històric per als usuaris del ferrocarril entre Barcelona i València. El trajecte entre les dues capitals se situa a partir d’aquest dilluns en un mínim de 2 hores i 35 minuts, entre 35 i 45 minuts menys que fins ara. El motiu és la posada en marxa de la nova variant de Vandellòs, inaugurada després de dues dècades i 700 milions d’inversió. Amb l’entrada en funcionament del servei de la via doble, els trens Euromed es poden desviar per la línia del TAV entre l’estació del Camp de Tarragona i Barcelona. Els passatgers del primer tren del dia entre Barcelona i València han celebrat l’hipotètic estalvi de temps d’aquest servei, tot i que avui l’Euromed ha arribat amb 40 minuts de retard a València per “qüestions logístiques” a la sortida de la capital catalana.

Desconcert i incredulitat a Salou i Cambrils

Després de 155 anys els trens ja no passen pel centre de Salou i Cambrils, i el tram de via única i les estacions de l’Hospitalet de l’Infant, Mont-roig, Salou i Cambrils han quedat clausurades. Ara els combois passen per la nova variant del corredor mediterrani, que circula per l’interior. Els canvis han generat desconcert i incredulitat entre els usuaris, que lamenten que no hi ha hagut prou informació. Mentre els tècnics d’Adif ja comencen a retirar elements de la via única, alguns viatgers han anat a agafar el tren a l’estació equivocada, tal com ha pogut comprovar l’ACN. Tot i alguns retards, a Cambrils els combois s’aturen amb normalitat a la nova estació dels afores del nucli urbà, mentre que a Salou els usuaris es queixen que ara han d’anar més lluny i han de pagar més per pujar al tren.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona