Infraestructures i serveis

L’ampolla “Aigua de Figueres”, a mans dels veïns

A partir de dilluns els figuerencs podran recollir la seva ampolla a l’ajuntament

La campanya de l’Ajuntament i Fisersa vol valorar la qualitat de l’aigua municipal

Els figuerencs podran recollir la seva ampolla “Aigua de Figueres” –una per persona–, a l’ajuntament a partir del dilluns 9 de desembre en horari d’11 a 13 hores. Amb aquesta campanya que preveu repartir 1.500 ampolles de vidre reutilitzables per al consum d’aigua, l’Ajuntament i Fisersa, l’empresa municipal encarregada de la gestió integral del cicle de l’aigua al municipi, volen donar a conèixer la bona gestió i tractament de l’aigua potable al municipi, procedent majoritàriament, segons s’explica amb motiu de la campanya, “de la serra de les Salines i del puig de Bassegoda gràcies a l’embassament de Boadella”.

Sana i econòmica

La iniciativa vol potenciar el consum domèstic de l’aigua de l’aixeta entre els figuerencs, reivindicant els atributs de l’aigua de Figueres com una aigua sana i segura, gràcies al seu equilibri en sals minerals; econòmica, perquè és 400 vegades més barata que l’aigua embotellada, i ecològica, en evitar la generació de residus i l’estalvi de recursos. L’etiqueta de l’ampolla recull “l’excel·lència” de l’aigua de la xarxa municipal amb la seva composició: 28,0 mg/l de sulfats, 10 mg/l de clorurs, 54 mg/l de calci, 6 mg/l de sodi, 0,11 mg/l de fluorurs i menys de 5 mg/l de ferro. A més de la distribució als veïns l’Ajuntament preveu posar a disposició de bars, restaurants i hotels unes 300 ampolles addicionals per fomentar-ne l’ús en establiments del municipi i aconseguir una major repercussió entre els visitants i turistes, assimilant-se a altres països europeus on és habitual servir aigua procedent de l’aixeta en ampolles de vidre.

Valorar la gestió

L’ampolla de vidre que es distribuirà durant els pròxims dies té el seu origen en el treball de recerca que va realitzar una estudiant de secundària de Figueres, Maria Pou, i que analitzava la presència de plàstics a l’aigua potable i la qualitat química de l’aigua de Figueres.

“Volem reivindicar la qualitat i l’excel·lència de l’aigua de l’aixeta de Figueres, fruit d’una bona gestió pública amb molt de rigor que s’ha fet en els darrers anys”, diu el vicealcalde de la ciutat i conseller delegat de Fisersa, Pere Casellas.

L’any 1986 l’Ajuntament de Figueres va promoure la creació de l’empresa municipal Figueres de Servei, SA, que amb el pas del temps ha anat assumint, a més de la gestió integral del cicle de l’aigua, els serveis de transport col·lectiu de passatgers, la gestió de la grua municipal i els aparcaments en zones blaves i verdes, entre d’altres. El missatge que vol transmetre ara l’Ajuntament és que “gràcies a la seva bona gestió i l’eficiència dels serveis públics”, Fisersa s’ha consolidat com una empresa pública referent en la gestió del tractament de l’aigua pública posant a l’abast dels figuerencs una aigua de gran qualitat.

LA XIFRA

1.500
ampolles
de vidre amb la marca “Aigua de Figueres” seran repartides als veïns i 300 a bars i restaurants.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona