Infraestructures i serveis

Ryanair confirma al govern la intenció de tancar la base de Girona

L’aerolínia de baix cost justifica la seva retirada per un “mercat europeu a la baixa” i prendrà una “decisió definitiva” les properes setmanes

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat es reuneix amb alts càrrecs de la companyia a Dublín

Els màxims responsables de Ryanair han confirmat aquest dilluns al secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, la intenció de tancar un seguit de bases arreu d’Europa, entre les quals la de Girona.

Després d’una reunió amb la companyia irlandesa que s’ha celebrat a Dublín, Gavín ha explicat a que l’aerolínia de baix cost justifica la decisió en un “mercat a la baixa a nivell europeu” i en el retard “ja sabut” en el lliurament de nous avions.

Els directius han argumentat també que alguns aeroports, entre els quals el gironí, “no són rendibles a la temporada d’hivern” i han lamentat les taxes que Aena cobra per utilitzar la infraestructura.

La decisió sobre les bases que es tancaran, però, “encara no és definitiva” i es prendrà en les properes setmanes. És per aquest motiu que Gavín confia que finalment es pugui trobar alguna solució per “minimitzar l’impacte”.

Així, i tot i que el Govern “no és ni propietari ni gestor de l’aeroport”, el secretari d’infraestructures ha afirmat que l’executiu català vol “liderar la recerca d’una solució per disposar d’un aeroport al servei de les persones i de l’economia del país”.

En aquest sentit, i després d’una reunió que tenia com a objectiu fer un primer “intercanvi d’impressions” i obtenir informació “de primera mà”, el departament de Territori i Sostenibilitat demanarà ara reunir-se amb Aena per conèixer “quines accions té previstes per abordar la situació”, amb la meta d’evitar que Ryanair marxi de Girona. A banda, Gavín ha anunciat que també hi haurà reunions amb el territori, per analitzar el context actual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona