Infraestructures i serveis

Més d’un centenar de masos georeferenciats al municipi de Llambilles

S’instal·laran panells als accessos al poble, amb el mapa i les coordenades de cada masia

Es podran escanejar els codis QR, que indicaran com s’hi arriba

L’Ajuntament de Llambilles ha desenvolupat un projecte de senyalització de més d’un centenar de masies del terme municipal. L’alcalde, Josep Maria Vidal, explica que és “una iniciativa innovadora” i que l’ha impulsat l’àrea de Noves Tecnologies. S’instal·laran aviat deu panells en diversos accessos de la població. En els plafons hi haurà uns codis QR que es podran escanejar amb el telèfon mòbil i que indicaran als usuaris la direcció que han de seguir per arribar a aquells masos i masies que han estat prèviament georeferenciats. Vidal especifica que primer van preguntar als propietaris de les cases si volien aparèixer en la cartografia, ja que “s’han respectat aquells casos en què preferien no sortir-hi plasmats”. En tots els panells hi ha dos mapes. En el de la dreta, hi apareix delimitat el terme de Llambilles i els municipis del voltant, i s’hi marca la zona concreta on es troba la persona.

Al damunt del mapa de l’esquerra, hi ha assenyalades les ubicacions de les masies, juntament amb un número. També s’hi pot veure on està col·locat exactament el cartell i altres dades d’interès de l’àrea on és el panell: si hi ha rieres, camins, traçats de carril bici, pistes forestals, vies asfaltades i la localització de dues de les artèries importants del poble: la C-65 i la GIV-6641.

El mateix plafó inclou una altra part amb una llegenda. En ella hi ha una llista de números amb el nom de la masia al costat, les seves coordenades geogràfiques i el codi QR (enfocant-hi el lector del telèfon mòbil, apareix la ubicació exacta de la casa).

Vidal posa de relleu que una de les motivacions principals del projecte ha estat la dificultat que en ocasions hi ha per trobar certes masies aïllades: “Quan s’hi ha de dirigir una ambulància o serveis de missatgeria, a vegades els veïns han d’acabar baixant fins a la carretera i guiar-los.” Hi afegeix que tota aquesta informació es podrà consultar en la pàgina web de l’Ajuntament i que es té l’aspiració d’intentar que també es reflecteixi a Google Maps.

LES FRASES

Ara, quan s’hi ha de dirigir una ambulància o serveis de missatgeria, a vegades els veïns han d’acabar baixant fins a la carretera i guiar-los
És una iniciativa innovadora, que s’ha fet des de l’àrea de Noves Tecnologies de l’Ajuntament
Josep Maria Vidal
alcalde de llambilles


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona