Infraestructures i serveis

Terrassa obre camí assumint la gestió pública de l’aigua

El subministrament torna a ser municipal demà, després de 76 anys

És de les primeres ciutats de l’Estat que han fet el pas

L’Ajuntament de Terrassa demà tornarà a gestionar el subministrament d’aigua a la ciutat, després de 76 anys de gestió privada en mans de l’empresa Mina, Aigües de Terrassa. Ho farà per mitjà de la nova empresa pública Taigua, que assumeix la gestió del servei públic sota la supervisió de l’Observatori de l’Aigua, un ens ciutadà que n’ha de fiscalitzar la direcció.

Després d’un llarg camí per dissenyar i fer efectiva jurídicament la mesura i enmig encara de litigis amb l’empresa que va gestionar el servei durant set dècades, Terrassa es converteix demà en una de les primeres ciutats de l’Estat que fan el pas per recuperar un servei que va acabar privatitzat gairebé arreu al llarg del segle XX.

El tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat de la ciutat, Marc Armengol, prometia dimarts un servei “de més qualitat, amb una aigua que tingui millor gust, unes tarifes estables i transparents, i majors inversions per millorar la xarxa”, segons declaracions recollides per ACN.

Tenint en compte el caràcter municipal de la nova companyia Taigua, l’Ajuntament destaca que els beneficis de la gestió es destinaran a millorar la xarxa o a reduir el cost del servei –uns beneficis que, recorden, fins ara es repartien entre els accionistes privats quan així ho decidien–. La direcció de la nova empresa municipal deixa clar que la prioritat inicial no és abaratir el cost del servei que paguen els ciutadans perquè primer cal millorar la qualitat de l’aigua, les infraestructures que la capten, tracten i subministren, així com l’atenció als usuaris. L’Ajuntament vol impulsar properament un pla director que determini les prioritats del servei per als propers anys.

El mes de juliol passat es va crear l’Observatori de l’Aigua com un dels darrers passos per recuperar la gestió pública del servei. El salt que demà farà l’Ajuntament és el resultat de la votació històrica del 7 de setembre del 2017, en què 20 dels 27 regidors municipals van aprovar en ple constituir l’empresa pública per recuperar el servei. El que va ser qualificat de dia històric i referent per al país era el resultat de quatre anys de treballs dels col·lectius agrupats a la Taula de l’Aigua i els partits d’esquerres.

LA FRASE

L’objectiu és oferir una aigua amb millor gust, tarifes estables i transparents i majors inversions a la xarxa
Marc Armengol
tinent d’alcalde de territori i sostenibilitat de terrassa


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona